Пощенска банка стартира първия в България кариерен чатбот във Viber –  за привличане на таланти за работа и стаж

Финансовата институция допълва своята иновативна стратегия за подбор и стартира лятната си стажантска програма.

Използвайки функционалностите на една от най-популярните платформи за комуникация в света, Пощенска банка е първата финансова институция в България, която разработи свой кариерен чатбот във Viber, за да предостави отлично изживяване на своите нови кандидати. SKY by Postbank дава възможност за профилиране на потребителите спрямо техните интереси и желания, спомага още с това и да бъдат ангажирани с компанията чрез разнообразни игри, томболи, както и за осъществяването на персонална комуникация с тях при заявен интерес.

Кариерният чатбот SKY на Пощенска банка ще помага на потребителите в избора на позиция, ще им изпраща информация за нови възможности за стаж и работа, ще ги предизвиква и насочва да откриват най-важното за тях и повече за Пощенска банка като работодател. Всеки, който желае да се запознае със SKY, може да го направи, като се присъедини към чатбота „Пощенска банка кариери“, достъпен и през този линк: https://chats.viber.com/postbank-careers

Стартирането на кариерния чатбот на банката е обвързано и с Viber Lens кампания Challenge Yourself със забавни тематични филтри, които визуално препращат към стилистиката на игровизирания кариерен сайт на финансовата институция и по-конкретно към специалната куиз-игра „Ново начало“, с която той се отличава. С нея всеки може да се предизвика и да преживее интергалактическо пътешествие, за да открие подходящите за себе си позиции спрямо личностния си профил. Куиз играта е достъпна и през кариерния чатбот SKY, като част от геймифицирания подход в системата за управление на HR процесите в компанията.

Създаването на иновативния чатбот за млади таланти съвпада и с представянето на новото издание на ежегодната стажантска програма на банката. През 2023 г. финансовата институция, за която новаторството е традиция, отново дава възможност на младежите да кандидатстват за стаж с Instagram CV в специалния канал PostbankSuperstarter в популярната социална мрежа. Каналът беше създаден миналата година, за да надгради иновативната стратегия на Пощенска банка за подбор на таланти, като сред най-големите му предимства е, че той предлага бърз и улеснен процес на кандидатстване за стаж в компанията само с 3 снимки или стори в социалната мрежа. Повече за това какво включва стажантската програма на Пощенска банка, нейните предимства и кандидатстването през Instagram можете да научите тук.

„Стажантската ни програма се превърна в една устойчива инициатива, която екипът на Пощенска банка вече възприема и като своя мисия. Основна задача за нас, мениджърите и лидерите в компанията, е да вдъхваме доверие на хората, с които работим и особено на амбициозните младежи, каквито са кандидатите ни в програмата. Процесът на подбор също е изключително ценен елемент от нашата стратегия, затова непрекъснато прилагаме в действие нови и ефективни инструменти като новия ни кариерен чатбот във Viber – SKY, с които лесно да достигнем до правилната аудитория. В Пощенска банка работим заедно, за да привлечем най-добрите таланти и да им дадем отлични възможности за развитие и кариера, защото знаем, че те ще бъдат новите лидери на бъдещето и сме щастливи да започнат своя път към успеха при нас. Стажантската ни програма позволява още на желаещите да работят върху реални бизнес проекти и събития, да развиват непрекъснато своите гъвкави умения, като същевременно участват активно в създаването на иновациите, с които задаваме тенденциите в сектора“, коментират от Пощенска банка.

Изданието на стажантската програма през 2022 г. отбелязва изключителен успех, като младите таланти, започнали своя професионален път в институцията, са 128. Желаещите да се включат тази година в стажантската програма на Пощенска банка могат да кандидатстват във всяка от локациите на институцията от широката ѝ клонова мрежа в цялата страна, а обявените позиции в централното ѝ управление са в следните направления – „Банкиране на дребно“, „Корпоративно банкиране“, „Индивидуално банкиране“, „ИТ и технологии“, „Кредитна администрация“, „Правомерност“, „Управление на проблемни активи“ и др.

През годините Пощенска банка е отличавана многократно за своите иновативни решения в изграждането на успешен и мотивиран екип и в утвърждаването на силен работодателски бранд. За своята иновативна визия и високи стандарти в прилагането на световно утвърдени работодателски практики при управлението на човешките ресурси Пощенска банка получи сертификат Top Employer от международния независим Top Employers Institute през 2023 г. По време на конкурса Employer Branding Awards 2023 на B2B Media Group банката беше наградена с призове в категориите „Creative Thinking“, „Excellence in Teamwork“ и „Employer Branding Innovation“. През 2022 г. финансовата институция получи и международно отличие в състезанието Employer Brand Stars 2022 в категория „Employer Brand Strategy“ и заслужено стана „Банка на годината“ в годишните награди на „Асоциация Банка на годината“.

Повече информация относно стажантската програма на Пощенска банка, както и предимствата и ценностите на институцията като водещ работодател в страната, може да бъде открита на https://careers.postbank.bg/.

Вижте още: