Повече от 80% от финансовите директори в САЩ виждат ползите на хибридния модел на работа за намаляване на разходите, според ново проучвне на International Workplace Group (IWG)

Нови данни показват отношението на финансови директори към настоящата икономическа нестабилност и как хибридният модел на работа намалява разходите.

IWG, plc (LSE:IWG), най-големият доставчик в света на гъвкави работни пространства и хибридни работни решения, публикува днес изводите от проучването на проучването на IWG сред финансовите директори в САЩ относно хибридната работа. Те показват, че 78% от финансовите директори съкращават разходи, поради продължаващата икономическа несигурност, а 81% виждат хибридната работа като най-добър начин за постигане на целите за спестяване. Докладът разглежда изводите от новото проучване сред повече от 250 главни финансови директори, базирани в САЩ.


Популярността на хибридния модел на работа бързо нарасна през последните три години и в настоящия икономически контекст резултатите от проучването потвърждават, че ползите за намаляване на разходите ще продължат да ускоряват растежа на модела. Докладът подчертава, че преместването в споделено пространство за работа, намаляването на притежаваните от компанията пространства или комбинация от двете, са ефективни начини за значително намаляване на разходи.

Основателят и главен изпълнителен директор на IWG Марк Диксън коментира: „Хибридната работа помага на бизнеса да остане конкурентен и издръжлив, особено във времена на икономическа нестабилност. Проучването показва, че финансовите директори и бизнес лидерите възприемат хибридния модел на работа по много причини. Той не само поддържа баланса между професионалния и личния живот и благосъстоянието на служителите, но също така осигурява значим тласък за крайния резултат на компанията.“

Ключовите изводи от проучването на IWG сред финансовите директори в САЩ относно хибридната работа - IWG U.S. CFO & Hybrid Work Survey, включват:

- Финансовите директори усещат финансовото въздействие от последната година и близо две трети от тях смятат, че се намираме в рецесия

○ Почти всички (92%) от анкетираните финансови директори споделят, че тяхната компания е била финансово засегната от икономическа нестабилност и инфлация през последната година, като 93% казват, че са били значително или донякъде засегнати.

○ Две трети (66%) от анкетираните финансови директори смятат, че в момента се намираме в рецесия.

- Финансовите директори отбелязват, че хибридният модел на работа спестява значителни разходи в настоящата обстановка и планират да го възприемат в дългосрочен план

○ 81% от анкетираните финансови директори наблюдават как хибридната работа спестява разходи и повече от две трети (67%) от тях споделят, че и в близките 5 години бизнесът им ще продължи да работи с хибриден модел, като разделя времето за работа между централния или локален офис/работно пространство на компанията и дома на служителя.

○ 74% се местят или активно проучват опциите за преместване в споделен офис или гъвкаво работно пространство, а 64% вече са намалили пространството си, за да възприемат хибриден модел на работа.

- 79% от анкетираните посочват, че финансовите директори са отговорни за решенията, свързани с работното пространство

- В допълнение към промяната на размера на офисите като мярка за намаляване на разходите, финансовите директори също така:

○ Намаляват новите назначения (54%)

○ Насочват се към краткосрочни договори за наем на офис пространства (48%)

○ Съкращават персонал (42%)

○ Намаляват персонала чрез незаемане на свободни позиции (42%)

Докладът е най-новото изследване на IWG в линия с ангажимента на компанията да споделя своите експертиза и данни за хибридния модел на работа.

Миналия месец IWG представи приходите си за първото полугодие и ги отчете като най-високите в 34-годишната си история, с 14% ръст до рекордните 1,68 милиарда паунда (2,13 милиарда щатски долара). Компанията продължава растежа си, за да отговори на нарастващото търсене на пространства за хибридна работа чрез франчайз и партньорства и добавяне на 500 локации в САЩ през следващата година.

Изследване на Global Workplace Analytics показва, че хибридната работа може да спести на организациите средно повече от 11 000 долара на служител годишно. Данните за м. юли на Cushman & Wakefield показват 22,4% свободни офиси в Ню Йорк и 31,8% в Сан Франциско, тъй като компании от всякакъв размер се отклоняват от традиционния модел на недвижими имоти.

Повечето от новите локации на IWG са планирани в сърцето на местните общности, като осигуряват работно място близо до дома, намалявайки нуждата от дълги пътувания и предоставяйки на служителите по-добър баланс между професионалния и личния живот и време, което да прекарват с приятелите и семействата си.

Скорошно изследване на професора по икономика в Станфордския университет Никълъс Блум показа, че „организираният хибрид повишава производителността на служителите и фирмите“, а служителите посочват сътрудничеството лице в лице (54%) и по-ясното разграничаване между работата и личното време (43%) като най-важни предимства на работещите присъствено в пространство, предоставено от техните работодатели. По-ранно проучване на Националното бюро за икономически изследвания (NBER), проведено от професор Блум, установява, че възприемането на подхода за работа от всяка точка води до 4% увеличение на производителността.

Вижте още: