1477753Изложбата ще бъде на разположение за гости на ОББ Милениум център до 16 юни

Вчера в ОББ Милениум център в София се откри изложбата „Европа на творчеството“ с творби на белгийския художник Джеймс Енсор. Събитието се организира от домакина Обединена българска банка (ОББ) съвместно с Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“. 

Фоайето на ОББ Милениум център се превърна в своеобразна галерия, където 37 гравюри и литографии на гениалния Джеймс Енсор (1860 – 1949) ще бъдат достояние за широката публика до 16 юни 2018 г. Този период съвпада и със заключителната фаза от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Забележителните произведения на изкуството са от колекцията на белгийската KBC Банк, част от КВС Груп, към която принадлежи и ОББ.

На откриването присъства министър-председателят на Белгия, г-н Шарл Мишел, както и Н.Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия у нас, други високопоставени гости, представители на българския политически елит,клиенти и партньори на организаторите. 

Това е второто посещение на белгийски министър-председател в банката на KBCГруп в България и втората изложба от частната колекция на белгийската група у нас. Първата изложба се проведе през 2010 г. малко след придобиването на СИБАНК от КBCГруп и беше открита от тогавашния белгийски премиер Ив Льотерм. Този път събитието се провежда няколко месеца след придобиването на ОББ от белгийската финансово-застрахователна група и обединяването на двете банки под едно име – ОББ.

Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“ и ОББ имат за основен приоритет развитието на българо-белгийските отношения и стимулирането на културния и търговския обмен. Изложбата, открита на 16 май, е категоричен израз на тази политика. Неслучайно в своето приветствие към гостите изпълнителният директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп за България Петър Андронов изтъкна: „С организирането на тази изключителна по рода си изложба нашата компания-майка – белгийската финансова група KBC – показва отношението си към България и нейните граждани. Отваряйки вратите на изложбата за всички в следващия един месец, ние от ОББ искаме да подарим на жителите на София и нейните гости незабравимо преживяване в зората на експресионизма и сюрреализма.

Входът на изложбата е свободен. Тя е отворена за посещение от широката общественост всеки ден от 09:00 до 18:00 ч. в периода 17 май – 16 юни.

1477753-1 

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...