Проучването „Дигитално развитие на българските банки“ открива VI-то издание на Финансов Форум ИновацииДве чужди дигитални банки,  модели на финтек иновации, дискусии с топ мениджъри и професионални дигитални иноватори са акцентите на събитието

Шестото издание на Финансов форум Иновации ще се проведе на 12 юни 2019 г. От 9.00 ч. в зала Мусала на хотел Хилтън София. Събитието, организирано от Асоциация Банка на годината, се утвърди като трибуна на иновациите във финансовия бизнес – тема от глобално значение.

Участниците във Финансов форум Иновации са представители на банковия сектор в България, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти в сферата на финансите, топмениджъри и представители на академичната общност.

Проучването „Дигитално развитие на българските банка“ открива дискусиите. Изследването е дело на Асоциация Банка на годината и Делойт България и отразява дигиталния напредък на банките в последните години. Finalta, един от световните лидери във финансовите проучвания, ще представи своя поглед към дигиталната промяна във финансовия бизнес.

У нас няма дигитална банка, но на Форум Иновации можем да видим две такива - Mononk (Норвегия) и Praxia Bank (Гърция). Те привличат вниманието към практическото приложение на новите технологии в банковото дело. Моделът Revolut, Raisin илюстрират бъдещето на финтек иновациите.

Какво се случи една година след приемането на новите регулации за данните в Европа е въпрос, отговор на който дава специална презентация на McKinsey. За въздействието на директивата PSD2, за бъдещето на  Open Banking ще дискутират топ мениджъри на водещи банки и финансови компании.

Интересът на участниците ще е прикован до самия край на форума, когато в Клуб - Innovation manager.BG ще се проведе разговор между професионалистите дигитални иноватори в банките.     

Финансов Форум Иновации е място за споделяне на идеи между експерти от най-висок ранг, на срещите между които се създават новини за финансовите услуги и капиталовите пазари в Европа и света.

Повече информация за предишните издания на форума можете да видите тук: http://forum.bankoftheyear.bg/. 

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...