Ще се превърнат ли крипто разплащанията в стандарт

● Забележителен ръст на Binance Pay за изминалата година и ръст на трансакциите с над 71%

● Ръст при крипто разплащанията у нас

През изминалата 2023 г. устойчивостта на крипто общността пролича на фона на пазарната несигурност. Binance, водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света, продължи да проучва иновативни начини за интегриране на криптовалутите в ежедневието, включително в сферата на плащанията, които са привлекателни откъм потенциал за масово приемане. Binance Pay с радост отбелязва значителен растеж през 2023 г., въпреки предизвикателната обстановка.


Binance Pay бе въведен като нов подход за потребителите да плащат безпроблемно с криптовалута през февруари, 2021 г. Първоначално стартирана като прост бутон за онлайн плащане, Binance Pay се разви и обхвана множество методи за директно разплащане с криптовалути.

През последните три години платформата отбелязва стабилна активност, като общият обем на транзакциите надхвърля 120 млрд. долара. Плащането с криптовалути никога не е било по-лесно или по-разпространено. Подходът на компанията е ориентиран към потребителите, което е от основно значение за стимулиране на глобалното приемане на криптовалути.

Ускоряване на растежа чрез ангажимент, насочен към потребителите:

Както при всичко, което прави Binance, основната мисия на Binance Pay, e изграждането на доверие и поставянето на потребителите на първо място. И така, 2023 г. се превърна в година на последователно усъвършенстване на продукта. Нови търговци и партньори от различни индустрии се включиха – всичко това с цел компанията да бъде от още по-голяма полза за глобалните потребители и общност.

Кои бяха някои от най-важните моменти през 2023 г.?

Път към масовото приемане на криптовалутите с помощта на Binance Pay:

Транзакциите за Binance Pay нараснаха с над 71% на годишна база и надхвърлиха 77 млрд. долара през 2023 г. Потребителската база също отчете значителен ръст. До края на 2023 г. броят на активните потребители на Binance Pay нарасна с близо 70% до над 12 млн. Все по-голям брой потребители на Binance вече използват Binance Pay, за да подаряват, изпращат и получават крипто трансакции. Този ръст е сигнал за по-дълбокото навлизане на криптовалутите в ежедневието – тенденция, която според Binance ще се запази, тъй като все повече хора и предприятия използват огромния потенциал на криптовалутите.

Само през изминалата година към Binance Pay се присъединиха хиляди нови търговци. Заедно те създават истинско преживяване при пазаруване, като спомагат за интегрирането на криптовалута в ежедневието. През 2023 г. Binance Pay стартира и партньорства с ключови играчи в редица нови индустрии – както в рамките на крипто екосистемата, така и извън нея – с цел да направи крипто трансакциите по-достъпни и безпроблемни за всички.

Забележителен пример за това са интеграциите на Binance Pay с DeFi портфейли, като Trust Wallet, за опростяване и преодоляване на прехвърлянето на активи за милиарди долари. Компанията си партнира и работи в тясно сътрудничество с различни организации, за да улесни изплащането на криптовалути на потребителите в широк спектър от области, включително изплащане на заплати и награди за лоялност.

Изграждане и развитие на криптоплащания:

В стремежа си да бъде в крак с развиващите се нужди на потребителите, в Binance Pay бяха интегрирани редица нови функции. От възможността за лесно изпращане на криптовалута чрез функцията "Изпращане на пари в брой" до удобното плащане на част от сметката в криптовалута с функцията "Разделени сметки" – всяка функция на Binance Pay е внимателно обмислена и създадена, за да направи плащането в криптовалута възможно най-просто и полезно.

За да помогне на хората да се запознаят с тези функции, Binance стартира и поредица от кампании за потребителите си през цялата година. Тези инициативи имаха за цел плавно да въведат както новите, така и съществуващите потребители в криптоплащанията, като опростят първото им използване и разяснят потенциални трудности.

Крипто разплащанията в България

,,Изключително развълнуван съм да проследя докъде може да стигне Binance Pay през 2024. Това е технология с потенциал значително да разрастне масовото приемане на крипто. От една страна потребителите могат да прехвърлят крипто активи помежду си мигновено и без никакви такси, като дори спестяват традиционните такси на блокчейн мрежите. От друга страна това е възможност за българския бизнес да започне лесно да приема крипто и да достигне до една нова и ангажирана аудитория. Вече имаме първите бизнес партньори у нас и вярвам, че броят им през тази година ще продължи да расте”, сподели Веселин Георгиев, Country Manager на Binance в България.

Бъдещето на криптоплащанията:

Компанията вярва, че разплащанията с крипто имат потенциала да изиграят важна роля за улесняване на широкото приемане на виртуалните валути. Това е в съответствие с тяхната визия за насърчаване на свободата на парите в глобалната общност.

В интервю за CoinBureau през септември 2023 г., главният изпълнителен директор на компанията Ричард Тенг, сподели как освобождаващата способност на криптовалутите вече се наблюдава в много развиващи се страни:

"Днес те могат да използват криптовалута за извършване на плащания, трансфери и парични преводи за части от цената, която иначе предлагат традиционните финанси. Те са в състояние да получат експозиция към финансови активи на част от разходите, на база 24/7. Това е красотата на криптовалутата."

Потенциалът и силата на криптовалутите да предоставят на хората финансови възможности обаче е достъпна за всички, включително и за тези в развитите страни. Криптовалутите обхващат повече от средство за плащания и преводи. Съществува огромна, сложна екосистема, която включва също DeFi, SocialFi, NFT и др.

Криптоплащанията са мостът към обширния, сложен свят на Web3. Хората по света вече са свикнали с картови плащания и затова преходът към крипто чрез плащания е познат и по-малко плашещ. Разплащанията с криптовалути се превръщат в ключово стъпало за тяхното навлизане в крипто екосистемата.

Ще се превърнат ли крипто разплащанията в стандарт

Превръщане на Binance Pay в магистрала за плащания:

След успешната 2023, тази година Binance Pay планира достигне още по-далеч. Целта на Binance е да направи плащането с криптовалута толкова лесно, колкото ,,виж, кликни, купи’’ и да проправи път на технологията за криптоплащания.

Джонатан Лим, глобален ръководител на Binance Pay, споделя:

,,Екипът ни е изключително обнадежден от постиженията през 2023 г. Сред потребителите и бизнеса все повече се признават реалните случаи на употреба, които криптовалутите предлагат, и сме щастливи, че можем да осигурим инфраструктура, която да улесни този процес. В Binance Pay не просто създаваме продукт, ние култивираме промяна във финансовите парадигми по целия свят. Доверието на нашите потребители и приемането на Binance Pay отразяват вярата им в тази значима промяна.“

,,Докато напредваме през 2024 г., нашият ангажимент остава непокътнат: да предлагаме сигурна, удобна и експанзивна екосистема за криптоплащания, която потребителите ценят. Това е само началото на едно вълнуващо пътешествие към глобалното финансово приобщаване и демократизация."

Бъдещето на крипто разплащанията е по-светло от всякога и ще става само по-добро.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...