“Ти Би Ай Инфо” става Sirma InsurTech, в отговор на стратегическите цели на групата за активно развитие на застрахователния сектор

Българската ИТ консултантска компания “Ти Би Ай Инфо” ще бъде преименувана на Sirma InsurTech. Това съобщава “Сирма Груп Холдинг”, която преди месеци придоби 55% от капитала на дружеството, в отговор на нарастващия интерес към проекти за дигитализация на застрахователния бизнес в световен мащаб. Сделката е в резултат от обновената бизнес стратегия на компанията от юли 2022 г., посветена на развитието на едни от най-перспективните индустрии като финансовата, здравеопазването, търговията на дребно, логистиката, хотелиерството и др.

Sirma InsurTech/Сирма Иншур Тех АД, ще добави към портфолиото на групата бизнес и технологични консултантски услуги, насочени към застрахователния бизнес и ще предлага водещите продукти Sirma Broker и Sirma InSuite. Те са добре познати и са оценявани като едни от най-добрите технологични решения не само на българския застрахователен пазар, а и в цяла Централна и Източна Европа.

“Технологичните решения, които предлагаме, позволяват на застрахователните компании в значителна степен на оптимизират своите операции и успешно да дигитализират бизнеса си. Нашият нов член на групата има над 20-годишен успешен опит и много постижения във внедряването и поддържането на гъвкави и ефективни решения за застрахователния сектор. Те са базирани на водещи технологии и софтуери от клас ERP и CRM.” , сподели Цветан Алексиев, Изпълнителен Директор на Сирма Груп Холдинг АД.

Сред основните дейности на новото дружество са разработването и поддръжката на софтуерни решения за управление на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения. “Sirma InsurTech е единствен сертифициран представител за България на Creatio - глобална технологична компания за low-code/no-code CRM системи и управление на бизнес процеси. Eксклузивен представител за страната на SurveySparrow – платформа за проучвания, автоматизация на процеси, бизнес разузнаване и управление на отзиви и репутация. Екипът на компанията седи и зад разработката на първото легитимно електронно трудово досие sHRedy, което дигитализира всички процеси в HR сферата”., добави Юлиян Маслянков, Изпълнителен Директор на Sirma InsurTech.

Основната цел на сливането е да осигури синергия на работните процеси и интегриране на “Ти Би Ай Инфо” в структурата на “Сирма Груп Холдинг”. Обединявайки усилията си, двете компании ще се възползват от споделени дейности като разработка на софтуер и внедряване на авангардни технологични решения за застрахователите и ще оптимизират своите административни, търговски, човешки ресурси и вътрешни операции.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...

Покрай новините за невъзможността за съставяне на редовно правителство, продължаващата войната в Украйна и други кризи, като че ли никой не обърна...