Банки със силно регионално присъствие оставят дълбока следа в тазгодишната класация на Euromoney за управлението на парични средства. Близо 35 000 компании и финансови институции са гласували в проучването „Cash Survey Management 2016“ , което е рекордно ниво на получени гласове за определяне на най-добрите институции. Проучването на Euromoney води до разместване на досегашните участници в класацията.

Повече от 32 000 търговски предприятия и над 2200 финансови институции са гласували за повече от 300 банки, които предоставят услуги по управление на парични средства. Банките с глобални възможности, но с по-регионален фокус, се издигат в топ 10: италианската УниКредит Груп влиза в Топ 5 на класацията, казва в официалното си съобщение Euromoney.

УниКредит Булбанк е определена за „Най-добра банка в управлението на парични средства“ в България за 2016 г. (Best Cash Manager 2016). Освен в България, банките от УниКредит в Австрия, Унгария, Румъния и Турция също са класирани на първо място по страни.

“В проучването на Euromoney клиентите са споделили, че имат реални ползи от увеличаването на фокуса на банките към предоставяне на услуги в сферата на глобални трансакции. Това, както и резултатът на УниКредит в класацията, показват, че вървим в правилната посока спрямо изискванията на бизнес клиентите. Приемаме го като предизвикателство да се подобряваме непрекъснато“, коментира Антоанета Куртяну, член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. Според анализа на Euromoney 88% от интервюираните клиенти в глобалното проучване смятат, че сега има по-голяма конкуренция на предлаганите услуги, а 89% заявяват, че от по-голямата конкуренция се е подобрило качеството на предоставяните услуги. Това е довело и до намаляване на разходите: 79% са отговорили, че увеличената конкуренция е повлияла благоприятно върху цената на услугите за управление глобалните трансакции.

В УниКредит Булбанк работи специализиран екип от професионалисти, които отговарят за създаването, развитието и предлагането на широка гама от съвременни и иновативни решения за управление на парични средства. Корпоративните клиенти на банката могат да избират от над 30 продукта в областта на плащания, събиране на вземания, електронно банкиране, ПОС-терминали, електронна търговия и др. Екипът на банката работи заедно с клиентите при съвместното структуриране на ефективни решения за управление на паричните средства в зависимост от специфичните бизнес потребности.

Вижте още: