УниКредит Булбанк отново е начело в класацията на банките у насУниКредит Булбанк оглави годишната класация за България SEE Top 100 на SEENews за най-големите финансови институции в региона на Югоизточна Европа. Банката има неконсолидирани активи от 8.9 млрд. евро според сравнителната класация към края на декември 2015 г., което е 17.4 млрд. лева неконсолидирани и 18.9 млрд. лева консолидирани според одитирания годишен отчет.

УниКредит Булбанк е единствената българска банка в топ 10 за региона. Тя дори се изкачва с 2 позиции до 6-то място в целия регион. Изданието на SEENews отбелязва, че преместването нагоре в класацията за Югоизточна Европа е в резултат от генерирания органичен растеж от 17%.

„Устойчивият ръст на бизнеса е в пряка зависимост от броя на клиентите, избрали да работят с банката, и обема на бизнесът им с нея. Успехът на една финансова институция е и функция на това доколко успешни са и нейните клиенти.“, коментира Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

По официални одитирани данни УниКредит Булбанк е на първо място на пазара освен по активи, също и по депозити и кредити за фирми и граждани.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...