Вече е ясна локацията, която ще бъде преобразена благодарение на кампанията „Град като хората“Приключи първият етап от кампанията за облагородяване на градската среда „Град като хората“ на Банка ДСК. Всеки жител или гост на столицата имаше възможността да даде предложение на https://dskbank.bg/grad-kato-horata за локация в София, която е загрозена с реч на омраза или по друг начин.

Мястото, което Банка ДСК, заедно с помощта на графити артисти ще превърнат в красиво произведение на уличното изкуство, е стена на един от входовете на подлеза на бул. „България“ и бул. „Акад. Иван Гешов“. Мюралът (от англ. mural) ще пресъздаде по красив начин темата за приемствеността и толерантността между хората в града. Така банката и артистите застават зад идеята, че има и по-красив метод да преобразим столицата ни от това стените ѝ да изразяват реч на омраза.

Идеята и изпълнението на красивия мюрал ще бъдат поверени на артистите от 140 ideas. Те са екип от художници, обединени през 2008 г. от любов към съвременното градско изкуство и желанието да превръщат заобикалящата ни среда в извор на вдъхновение. През годините са работили по редица арт проекти за повишаване на екологичното съзнание и обогатяване на градското пространство. 140 ideas са автори на проектите „Зелени калкани“ и други стенописи в България, Италия, Франция, Германия и други европейски държави.

Новости за кампанията „Град като хората“ можете да следите на Фейсбук страницата на Банка ДСК, както и на официалната уеб страница на инициативата.

Вече е ясна локацията, която ще бъде преобразена благодарение на кампанията „Град като хората“

Вижте още: