Заработи иновативна платформа за покупка на нов автомобил на лизингНа сайта www.novakola.bg, разработен от ОТП Лизинг, потребителите могат само с няколко клика да изберат своя нов автомобил на лизинг

ОТП Лизинг, дъщерно дружество на Банка ДСК, даде старт на първата по рода си в България интернет платформа за онлайн избор и покупка на нов автомобил на лизинг. От днес всички желаещи могат много лесно и само с няколко клика на www.novakola.bgда подберат най-подходящата за тях оферта, като сравнят предложенията за лизинг на най-популярните марки коли у нас.

Нова Кола е проект на ОТП Лизинг, чиято цел е да улесни клиентите при избора им в закупуването на нов автомобил, при това изцяло онлайн. Нова Кола работи с всички водещи марки автомобили, представени официално на българския пазар, и е първата онлайн платформа в България, в която потребителите могат на едно място да разглеждат различни марки, модели и оферти за лизинг на нови автомобили. 

Платформата е изключително интуитивна и лесна за ползване, като критериите за търсене на желания автомобил могат да се зададат само с няколко клика, а спрямо тях потребителите получават най-подходящите оферти за различни марки автомобили, при най-добри лизингови условия. Така, на едно място клиентите могат да видят, да сравнят и да си изберат най-подходящата кола, отговаряща на техните нужди.

Разработването на платформата Нова Кола е изцяло съобразено с вътрешен анализ на пазарната среда и на потребителското поведение при покупката на нов автомобил. Проучването показа, че през първото тримесечие на 2021 г. покупките на нови автомобили са се увеличи значително спрямо 2020 г. Според експертите тези резултати се дължат на няколко ключови фактора, свързани с местоживеене, транспорта и необходимостта от спазване на дистанция през последната година. 

Възможността за работа от вкъщи стимулира много потребители да напуснат големите градове и да се устроят в по-малки населени места. Това от своя страна доведе до необходимост от закупуване на нов или на втори семеен автомобил. А заради пандемията, споделените пътувания и градския транспорт вече не са предпочитан начин за придвижване в големите градове. 

Наред с това, от началото на 2021 г. започна възстановяването и на доставките на нови автомобили, които от старта на пандемията през 2020 г. бяха силно ограничени и затруднени. Постепенно се нормализира и работата на автомобилостроителната индустрия. Транспортните и логистични връзки също започват да  се възобновяват. 

Друг фактор, който оказва положително влияние върху продажбите на нови автомобили, е фактът, че по време на пандемията, потребителите са спестили средства, част от които те са склонни да инвестират в закупуването на кола. 

„Създавайки платформата Нова Кола взехме предвид всички тези фактори и тенденции, като искахме да откликнем максимално бързо и адекватно на потребителските нужди, отчитайки желанието на клиентите ни да се сдобият бързо и изцяло дистанционно с нова кола при отлични лизингови условия. Благодарение на изключително гъвкавите и атрактивни условия за финансиране, които предлагаме, потребителите могат да получати да управляват желания от тях автомобил срещу много ниска месечна вноска, а когато решат, че е време за промяна – лесно да го заменят“, каза Михаил Комитски, главен изпълнителен директор на ОТП Лизинг при старта на Нова Кола.

novakola.bg


Заработи иновативна платформа за покупка на нов автомобил на лизинг

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...