Американският университет ще е домакин на международна конференция на Съюза на германистите в България

Международна конференция на Съюза на германистите в България (СГБ) на тема „Немски на фокус: мултиперспективност. Култура, наука, икономика и много други” ще се проведе от 28 до 30 октомври 2022 година. Домакин на научния форум ще е Американският университет в Благоевград (АУБ), a съорганизатор на събитието е департаментът му за съвременни езици и изкуства.

Откриването ще се състои на 28 октомври в 16:00 часа, а конференцията ще предостави възможност за изява на университетски преподаватели германисти, докторанти и студенти от Благоевград, Велико Търново, Пловдив, София, както и на техни партньори от Германия и Австрия.

Участници във форума са преподаватели по немски език и немска литература и култура от Софийския университет "Св. Климент Охридски", Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", Югозападния университет "Неофит Рилски" Благоевград, Американския университет в България, Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Нов български университет София и Университета за национално и световно стопанство София. Домакинът на научния форум професор Диана Станчева от департамента за съвременни езици и изкуства на АУБ ще представи своя и на съавтора си, професор Клаус-Дитер Лудвиг от Хумболтовия университет в Берлин, немско-български фразеологичен речник в събота, 29.10. от 9.00 часа.

На форума ще бъдат обсъдени още теми от областите на лингвистиката, литературата, теорията на превода, културологията, методиката и дидактиката на обучението по немски език, а програмата ще завърши в неделя, 30.10, когато ще бъде представено обобщение от конференцията. Студентите, изучаващи немски език в АУБ, ще присъстват на лекциите и ще имат домашно задание, свързано с отделните доклади.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...