Дамските бизнес организации у нас със стратегическо партньорство с EWOB

Европейската неправителствена организация European Women On Boards и двете водещи организации на дами в бизнеса у нас обединяват сили за равенството между половете при вземането на решения. Съвет на жените в бизнеса в България и Сдружение „Дамски форум“ с важна съвместна инициатива

European Women on Boards, Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Сдружение „Дамски форум“ имат удоволствието да обявят началото на стратегическо партньорство. Водени от обща цел, трите организации ще подкрепят взаимно работата си за увеличаване на половото разнообразие в корпоративното ръководство.

Какво е European Women on Boards (EWOB)‎: неправителствена организация със седалище в Брюксел, чиято основна цел е да увеличава равнопоставеността между половете на ниво борд на директори. Мисията на организацията е обединена подкрепа за европейската директива, според която до 2026 г. в корпоративните бордове следва да има поне 40% представители на всеки от половете.

Чрез своите персонализирани програми и индивидуални членства EWOB подкрепя жени, които търсят следващата си позиция в борда на директорите или C-Suite. Със своята изследователска и ‎застъпническа работа EWOB ангажира европейските ‎лидери да внесат по-голямо ‎полово разнообразие при вземането на решения в компании в цяла Европа.‎

„Бихме искали да приветстваме СЖББ и Сдружение „Дамски форум“ в общността на EWOB. ‎Сътрудничеството между местни асоциации, работещи на национално ниво, и EWOB, ‎работеща на европейско ниво, е най-ефективният начин за обмен на най-добри практики и взаимно вдъхновение за създаване на устойчива промяна“, каза Кристен Андерсън, главен изпълнителен директор на EWOB.

Дамските бизнес организации у нас със стратегическо партньорство с EWOB


„Вече десет години Съветът на жените в бизнеса в България работи активно и ‎допринася за женското лидерство и развитието на младите хора. В годината на юбилея си ние с радост влизаме в това партньорство с EWOB, водени от нашите общи цели, както и от убеждението, че обединявайки своя опит и умения, можем да постигнем още повече, за да подкрепим следващите поколения жени-лидери”, коментира Цветанка Минчева, председател на СЖББ.

„В Сдружение „Дамски форум“ вярваме, че общите усилия са ключът към успеха. Партньорството ни с EWOB и Съвета на жените в бизнеса в България ще даде по-голям мащаб на нашите идеи, проекти и дейности и съответно положителният ефект ще бъде много по-значим и устойчив," изтъкна д-р Жанет Захариева, председател на Управителния съвет на „Дамски форум“.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...