„ЕкоСейф“ инвестира 10 млн. лв. в нови съоръжения в Девня

Българската компания „ЕкоСейф“ ООД инвестира допълнителни 10 млн. лв. в нови модерни съоръжения за изгаряне на отпадъци в своето предприятие в Девня. Това обяви Станислава Евтимова, управител на дружеството. „Съоръженията са най-съвременните в световен мащаб, с което ще отговорим на най-високите европейски екологични норми и изисквания по отношение на изгарянето на отпадъци, опазването на околната среда и въздуха“, каза Евтимова. Оборудването се доставя от водещ световен производител с доказан опит в изграждането на такива технологии.

Новата инвестиция включва подмяна на скарната пещ с ротационна, гарантираща максимална степен и ефективност на изгаряне и четиристепенна система за очистване на газовете, даваща възможност за постигане на нива на емисиите, отделяни в атмосферата, в пъти по-ниски от допустимите европейски екологични норми. Мониторинговата система ще бъде също нова и ще следи емисиите в реално време, която е на германския концерн SICK AG. Тя притежава лазерни сензори за измерване на показателите на въздуха за индустрията, известна с прецизността си, обясни Станислава Евтимова.

„ЕкоСейф“ отдавна планира тази стъпка, която доскоро беше невъзможна, поради забрана за строителство в района, наложена от Община Девня. При пускане на инсталацията в работен режим, дружеството обмисля да покани представители на контролните органи, заинтересовани страни и медиите, за да представи новия проект. „Тази инвестиция е заявка от страна на „ЕкоСейф“ за устойчиво развитие и висока екологична отговорност“, подчерта Евтимова. Като част от социалната си политика, разработвана към настоящия момент, компанията планира да предостави на Община Девня безвъзмездно възможността да използва, генерираната от изгарянето топлина за посрещане на нуждите на обществени обекти като детски градини и болници в региона.

„ЕкоСейф“ ООД е дружество, специализирано в сферата на управление на отпадъците. Част от дейностите са оператор на единственото частно съоръжение за обезвреждане на опасни и болнични отпадъци на територията на България. Дружеството е регистрирано като търговец и брокер, и притежава съответните разрешителни за третиране в .т.ч, преопаковане на отпадъци, събиране и транспортиране на територията на цялата страна.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...