Генади Сергеев става вицепрезидент „Софтуерно инженерство“ в Progress

В новата си роля той ще отговаря за целия инженерен екип на продуктите за разработка на приложения с .NET и JavaScript

Progress, довереният доставчик на софтуер за създаване на приложения и управление на ИТ инфраструктура, обяви днес, че Генади Сергеев е назначен за вицепрезидент „Софтуерно инженерство“ в компанията. В новата си роля той ще отговаря за визията, стратегията и нейното изпълнение на цялата продуктова линия от инструменти за създаване на приложения с .NET и JavaScript, включваща водещите продукти Progress Telerik и Progress Kendo UI.


До този момент Сергеев изпълняваше ролята старши директор „Софтуерно инженерство“. Той се присъединява към Progress още като студент преди 15 години на позиция младши програмист. През годините той играе ключова роля за цялостното развитие и лидерското присъствие на продуктите за разработчици на Progress на пазара. Ръководил е редица успешни инициативи за пускане на нови технологии на пазара, както и за разширяване на съществуващите продукти. Сред тях са Progress Telerik UI for Blazor и Progress Telerik UI for .NET MAUI – първите и най-големите на пазара UI библиотеки за фреймъурците на Microsoft – Blazor и .NET MAUI.

Като вицепрезидент на инженерната организация Сергеев ще ръководи екип от над 140 софтуерни инженери, QA инженери и инженери по техническа поддръжкa.

„Нашата мисия продължава да бъде да предоставяме на общността си от 3.5 милиона разработчици по света технологиите, от които се нуждаят, за да създават приложения, отговарящи на очакванията на бизнеса“, коментира Сергеев. „Възможностите пред нас са много и вярвам, че със силния инженерен екип, който сме изградили през годините, ще продължим да създаваме иновации и да бъдем лидер на пазара на UI компоненти за .NET и JavaScript разработка.”

Вижте още: