ИКЕА пренася морския свят у дома с новата колекция за игра BLÅVINGAD

Тя е вдъхновена от любопитството на малчуганите към живота на морските обитатели и е реализирана с помощта на Детски консултативен панел.

Колекцията BLÅVINGAD е създадена, за да вдъхнови интереса към живота във водните басейни - дом на хиляди същества. Плюшени играчки на любими морски животни, текстил в океанска тематика, игри с подводници и риболов, както и закачливо осветление са само част от новите артикули. Тази колекция ще предизвика любопитството на малчуганите към водните басейни и морските обитатели в две възрастови групи - от 3 до 7 години и над 8 години. Подобно на дълбокия океан, детското въображение е място, където се крият чудеса.

"Играта е в основата на сериите за деца на ИКЕА. Ние сме вдъхновени да създаваме продукти, които насърчават повече възможности за игри и забавления както за децата, така и за семействата", споделя Хорхе Омар Сантойо Хенайн, продуктов дизайнер в ИКЕА. "По време на творческия процес разбрахме колко е важно да продължаваме да създаваме колекции, които подкрепят играта, но и отговарят на функционалните нужди за домашното обзавеждане", допълва той.

ИКЕА пренася морския свят у дома с новата колекция за игра BLÅVINGAD


Идеята за колекцията се основава на изводите на Детската консултативна група на ИКЕА. От нея става ясно, че децата са загрижени за океаните и по-специално за животните, които живеят там. В резултат на това ИКЕА базира визията на дизайна върху морските обитатели. Брандът предприема стъпки за включване на по-устойчиви материали. Например 100% рециклиран полиестер, който се среща в избрани артикули, включително и в плюшените играчки.

Благодарение на работата с Детската консултативна група беше определено кои океански създания се харесват най-много на децата от различни държави. Това доведе до създаването на героите, които се срещат в новата колекция BLÅVINGAD, а именно делфин, косатка, син кит, костенурка и октопод.

На този линк можете да прочетете за това как експертна група от деца е помогнала за разработването на колекцията - и как тяхната загриженост за океана е вплетена във всеки детайл.

Вижте още: