1281657Международната компания за логистика и транспорт карго-партнер добавя нов склад за 25,000 палета към сградата на централата в близост до летище Виена.

Kарго-партнер разширява своята складова база във Фишаменд като изгражда енергийно –ефективен склад,  изцяло от дървен материал. Необходимостта от допълнително хале се дължи на постоянно нарастващия обем на транспортите, организирани от централата. По план строежът ще бъде завършен до края на лятото. Употребата на дървен материал позволява контрол на температурата от 15 до 25С, ниски оперативни разходи и значително намаляване на вредните емисии.  Изграждането на устойчива сграда започва с избора на материали, изработени с ниски нива на въглеродни емисии.

Складът разполага с място за около 25 000 палето места, зона за товаро-разтоварни дейности и съхранение.Основните цели на тази допълнителна постройка  са постепенния преход към устойчива архитектура и по-ефективна обработка на големи количество пратки.

За карго-партнер

Карго-партнер е динамично развиваща се компания за транспорт и логистика, особено силна във въздушните и морски превози. Висококачественото оперативно обслужване, както и иновативните системи и решения, създават конкурентни предимства за нашите клиенти, чрез оптимизиране на товари и информационни потоци.
Компанията е основана преди повече от 30 години и е генерирала печалба от 540 милиона евро и 2365 служители през 2015.

Вижте още: