Узбекистан се интересуват от сътрудничество с български партньориКлиники в Узбекистан се интересуват от сътрудничество с български партньори в областта на пластичната хирургия.

Това стана ясно по време на организираната от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия търговска мисия и посещение на международна специализирана изложба UZMEDEXPO в гр. Ташкент, Узбекистан. Клиниките в Узбекистан искат да се обучават от българските специалисти и да провеждат обмяна на опит в пластичната хирургия.


Клиники от Узбекистан се интересуват от  партньорство с български пластични хирурзиМестните фирми проявяват интерес също за сътрудничество с наши малки и средни предприятия в областта на фармацията, търговията с медицинска апаратура и медицински туризъм. Узбекистан са готови да изпращат хора, които да си правят операции в България.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия заведе 11 български малки и средни фирми на търговската мисия и международната специализирана изложба UZMEDEXPO в Ташкент. В мисията бяха включени компании от сектори: производство на оптични, прецизни и медицински апарати и инструменти, медицинско оборудване и фармация.

Сред тях са АМЕТ ООД, АНИГЕР ЕООД, ВАЛДИ 2000 ООД, ДАНС ФАРМА ЕООД, ЖИВАС ООД, ИНВАР ЕООД, КЕНТАМЕД ООД, ЛАБОРБИО ООД, НИПИ – М АД, ОПТЕКСИМ АД, СВЕТА КАРИДАД ЕАД. В рамките на посещението се организира още българо-узбекистански бизнес форум.

Цялото събитие е по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...