Мартин Йорданов е новият директор на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив

Мария Топчийска, която ръководи сертифицирането на завода като Smart Factory,преминава на международна позиция в компанията

Умната фабрика за прекъсвачи в Пловдив на Schneider Electric, глобалниялидерв дигиталната трансформация на енергийното управление иавтоматизацията, има нов директор – Мартин Йордановкойто заема мястото наМария Топчийска.

Мария Топчийска, която пое предприятиетопрез януари 2020 г.е първата жена, застанала начело на фабриката на Schneider Electric в България. Именно тя ръководи процеса за сертифицирането на пловдивския завод като Smart Factory в края на 2019 г. Във връзка с новото назначение мениджмънтът на Schneider Electric изказа благодарност на Мария и ѝ пожела успех.В новата си роля в Schneider тя ще продължи да е свързана със Smart factory темата. Задачата й ще бъде заедно с новия си екип да внедрява лийн техники за оптимизация на процесите и да залага нови стандарти за smart технологии, които да се използват в група заводи на Schneider Electric, произвеждащи продукти за крайно електроразпределение.

Много се радвам, че на новата си позиция ще остана свързана с България и конкретно с умната фабрика на Schneider в Пловдив“, коментира Мария Топчийска. „Първо, няма да се релокирам за постоянно, а просто ще пътувам, когато се налага,и второ – България остава в обхвата на територията, за която ще отговарям. Това ще ми позволи да не губя връзка с хората и проектите тук, които са били важни за мен през годините."

Мартин Йорданов поема длъжността директор на Умната фабрика в Пловдив след повече от седем години в компаниятаПрез предишния си трудов опит той езаемал позиции в сфератана управлението на качеството и намаляването на разходите свързани със суровини, инструментални екипировки и материални потоци. Последната му позиция в Schneider Electricе „Метод мениджър и мениджър поддръжка“. Мартин е възпитаник на Техническия университет в София със специалности „Електроника“ и  Производствен и операционен мениджмънт“.Назначението му идва скоро след като компанията предприе разширяване на производството в града под тепетата. 

Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е повече от професионална реализация – в голяма степен това е кауза, в която всички участваме с ясното съзнание, че правим много повече от това просто да произвеждаме крайни продукти. Тук задаваме стандарт на работа, поддържан от висок клас технологии с акцент върху ефективната и устойчивата им упротреба"посочва Мартин.

Мартин Йорданов ще отговаря за стратегическата визия за развитието на завода и непрекъснатото му усъвършенстванепродължавайки да изпреварва времето си и да задава Smart factory модел у нас и в чужбина.

Екипът на Умната фабрика в България постоянно създава и внедрява иновативни технологии. Така над 70% от процесите в производствената база в Пловдив са изцяло автоматизираниТя е демонстрационен център за 14 държави, както и за чуждестранни компании с планове да инвестират у нас, а продукцията й се доставя в над 30 страни.

Вижте още: