На празника на град Девин бе отбелязана 30-ата годишнина на „Девин“ ЕАД

Открита бе реновираната градска чешма, част от проекта на DEVIN за обновяване на 30 обществени чешми


На тазгодишния празник на град Девин бе отбелязана 30-годишнината на „Девин“ ЕАД, лидер на пазара за натурална изворна и минерална вода в България. По време на празника бе открита реновираната чешма в града, част от съвместния проект на DEVIN с Националното сдружение на общините, целящ подпомагане на общинските власти за реконструкцията на обществени чешми с минерална или изворна вода в различни региони на страната.


„Честит празник на красивия град Девин, дома на DEVIN“, споделя Петя Манастирска, мениджър „Устойчиво развитие и качество“ в „Девин“ ЕАД. „Горди сме, че не само сме най-големият работодател в общината, но вече три десетилетия подкрепяме развитието на града – в сферите на инфраструктурата, здравеопазването, образованието и градската среда, както и за опазването на биоразнообразието в региона.

На празника на град Девин бе отбелязана 30-ата годишнина на „Девин“ ЕАД

А инициативата за възстановяването на чешми по случай 30-ата ни годишнина е израз твърдото ни убеждение, че водата е изконно човешко право и е съзвучна с мисията на компанията да свързва хората с природата за по-здравословен живот – днес и в бъдеще“, допълни тя.

Празникът на града се проведе на площад „Игор Юруков“ с разнообразна фолклорна програма, изпълнена с изяви на местни певчески, танцови и инструментални формации, много забавления и изненади за жителите и гостите на града.

Като част от европейската група Spadel „Девин“ ЕАД следва стратегията за корпоративна социална отговорност под мотото „Извор на промяна 2025“, основана на четири основни стълба – зелено, чисто, локално и заедно. Изпълнявайки тази стратегия, по-рано тази година „Девин“, наред с другите членове на групата, защити сертификата B Corp. Той се присъжда на компании, които отговарят на най-високите стандарти по отношение на социалните и екологични показатели, прозрачност и отговорност.

На празника на град Девин бе отбелязана 30-ата годишнина на „Девин“ ЕАД

Вижте още: