Wizz AirWizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, за втори път участва в авиошоуто, което се проведе в Будапеща на 1ви май.
 
Тази година, Wizz Air се представи с най-новия си Airbus A321 и за първи път в историята Airbus показва A321 на шоуто в Будапеща. Ръководител летателна дейност на Wizz Air капитан Дейвид Морган и капитан Андрас Ардей изпълниха три полета над Дунав с един от чисто новите самолети A321 на авиокомпанията. Първият нисък полет беше извършен със 140 възела на надморска височина 100 метра. След красиви 45 градуса самолетът обърна към остров Маргарет и за финал демонстрира полет на пълна скорост с 300 възела.
 
Airbus A321ceo е най-ефективният пътнически самолет с една пътека и за първи път влезе във флота на WIZZ в базата в Будапеща през ноември 2015. Сега Будапеща има четири  A321, които летят по популярните й линии и изключителната им оперативна икономичност означава, че WIZZ предлага повече места до повече маршрути на най-ниските си цени и в същото време с най-ниските емисии и шум в своя клас.
 
В допълнение към обновената ливрея, която се появява все по-често сред флота и показана на шоуто, A321ceo се отличава с нови цветове в интериора, по-светла кабината, меки кожени седалки и по-голям избор на места. Както винаги, пътниците на WIZZ имат богат избор от възможности, за да персонализират пътуването си: с качване с предимство, повече пространство за краката или място отпред (Priority Boarding, Extra Legroom, Upfront Seating).
 
WIZZ ще приеме 30 самолета от настоящата версия A321 до 2018, когато започват доставките на обновения модел A321neo, отличаващ се с напреднала технология на двигателя. Продължаващите инвестиции в нови технологии се отразяват в ангажимента на Wizz Air да стане най-ефективната авиокомпания в Европа и в отговор това ще й помогне да остане най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа.
 
Капитан Морган каза след полета: “Беше привилегия за капитан Ардей и за мен да представим този невероятен самолет на хората в Будапеща. A321 е фаворит сред пилотите на Wizz Air и се представи безупречно. Най–добрата икономичност на самолет в този клас означава, че Wizz Air продължава да предлага най-ниските си цени на все повече и повече пътници. На борда на A321 пътниците ни се радват но нов интериор и на супер обслужване, предоставяно от колегите от кабинния екипаж – и това е причината все повече от нашите клиенти да летят с нас, отново и отново.”

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...