НЕСТЛЕ ПРИДОБИ 50% ОТ ДEЛA НА L’OREAL В GALDERMAСлед успешното приключване на регулаторния процес и процедурите по затваряне на сделката Нестле обяви, че е завършила придобиването на 50-процентния дял на L’Oreal в Galderma, както първоначално беше анонсирано на 11 февруари 2014 г.
Компанията Galderma, която разполага с 5 000 служители и развива дейност в 80 държави по света, от сега нататък ще представлява фармацевтичното подразделение на Нестле за грижа на кожата Nestle Skin Health S.A.

Nestle Skin Health бе основана на 30 юни 2014 г. като 100% дъщерно дружество на Нестле със собствен управителен съвет в състав:

Питър Брабек-Летмат, председател;

Пол Булке, заместник-председател;

Умберто К. Антунес, президент и главен изпълнителен директор;

Уан Линг Мартело;

Стефан Кацикас.

Със седалище в Лозана, Nestlе Skin Health е световен лидер, чиято дейност е фокусирана в подобряване на качеството на живот чрез осигуряване на научнообосновани решения за здравето на кожата, косата и ноктите.

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.