Невен Дилков е преизбран за председател на Борда на ecta

Компаниите - членове на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации, гласуваха управителят на Нетера да оглави директорския им съвет за втори мандат

Невен Дилков - основател и управител на Нетера, беше преизбран за втори мандат като председател на Борда на директорите на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации – ecta.

ecta представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

Като основател и управител на най-големия независим телеком в България – Нетера, Невен Дилков има близо 30-годишен опит в индустрията.

Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации и др. Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите ".бг" и ".bg" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Невен Дилков е основател и собственик и на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Neterra.Cloud, NetFleet.bg, Sofia Data Center. Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и cumma sum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

Вижте още: