Първият универсиситетски акселератор на Балканите отбелязва своя 5-и сезон

Акселераторът Elevate на Американския университет в България дава възможност за стартов капитал и участие за глобалната награда Hult.

Петият сезон на стартиралата през ноември 2019 година програма на Американския университет в България (АУБ)- Elevate AUBG Accelerator Program, стартира със специално събитие на 21 ноември от 18:30 часа в пространството за събития на Campus X. Събитието цели да събере на едно място предприемаческата екосистема в България, която вече пет години подкрепя програмата и участниците в нея.


Панелистите в събитието са Даниел Томов, възпитаник на АУБ, който е движещата сила на акселератора Elevate от самото начало и съдружник-основател в Eleven (фонд за рисков капитал), Вилислав Славев, възпитаник на АУБ и част от спечелилия отбор на третия сезон на Elevate със стартъп идеята за Unboxd – платоформа, която удължава живота на модата, и Ина Тончева, която е пленителен разказвач на истории и един от хората, които стоят зад програмата Digital Marketing Upskill в Академията на Телерик.

След официалната част, организаторите са предвидили време за нетуъркинг, за обмяна да идеи и опит. На събитието ще присъстват и участници от 10-те успешни стартъп идеи от предходните четири сезона, които са успели да се развият по време на програмата и да осъществят проспериращ бизнес.

Тази година програмата предоставя не само опцията за комуникация с широка мрежа от ментори и потенциална инвестиция от 10 000 долара, но в партньорство с Hult Prize, участниците могат да се класират директно за полуфиналите на конкурса. Отборите, които се класират, ще получат възможност да се състезават за награден фонд от 1 милион долара, за да финансират своя проект.

Всяка година едни от най-успешните предприемачи се срещат с екипите, разказват своите истории и предлагат експертизата си. Традиционни ментори, сред които много възпитаници на АУБ, са съоснователя на първия еднорог - Христо Борисов, съоснователя на платформата за спортни събития Fite - Коста Йорданов, съоснотвателя и CTO на Quantive - Радослав Георгиев, директор „Маркетинг“ на Eleven – Никола Янев, както и предприемача Светозар Георгиев.

Отборите, които ще участват в тазгодишното издание на Elevate AUBG Accelerator Program са:

• Microgreens, които се занимават с производството на богати на хранителни вещества микрозеленчуци (суперхрани);

• ZapomniGo, разработващи инструменти за улесняване на ученето като флашкарти и тестове;

• Mesembria, която предоставя образователен софтуер, даващ възможност на българските младежи да учат по-добре;

• SportPRO, който осигурява революционен начин за подпомагане на развитието на българския спорт чрез платформа, свързваща талантливи млади спортисти със социално отговорни спонсори;

• Biofert, която е иновативна компания, занимаваща се с екологичните предизвикателства и хранителните отпадъци;

• Regrounded с тяхната революция в производството на кафе, превръщаща използваната утайка от кафе в стилни, екологични чаши за многократна употреба.

Желаещите да присъстват могат да се регистрират чрез формата: https://forms.office.com/r/6hc3dakwFj

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...