Schneider Electric заема първото място в класацията на Gartner® Топ 25: Европа Топ 15 при веригите за доставки

Schneider Electricглобалният лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, зае първото място в класацията на Gartner Топ 25: Европа Топ 15при веригите за доставки, като вече три поредни години запазва челната си позиция.

Най-новото признание последвасъобщението от миналия месец, че компанията се класира на второ място в глобалната класация на Gartner и демонстрира най-добрите практики на 15-е водещи вериги за доставки на компаниите в Европа за 2022 г. наред с глобалните Топ 25при веригите за доставки на Gartner за 2022 г.

„Вярваме, че поредното признание от Gartner и нашите партньори е особено значимо, като се има предвид подчертано нестабилната и предизвикателна ситуация, пред която са изправени веригите за доставки през последната година“, каза Стефан Поатевин, старши вицепрезидент на глобалната верига за доставки на Schneider Electric за Европа. „Нашият ангажимент към клиентите и към планетата ни кара да продължим да инвестираме във веригата за доставки с цел по-голяма надеждност и устойчивост.“ 

Устойчивостта е в основата на целите и мисията на Schneider и съставлява първия стълб в стратегията на веригата за доставки STRIVE (устойчивост, доверие, надеждност, интелигентност, скорост и ефективност). Сега, през втората година от изпълнението на стратегията, компанията ускори своята трансформация към най-гъвкавата, иновативна, ориентирана към планетата и клиента верига за доставки.

По-рано тази година Schneider беше отличен от Gartner чрез наградите Power of the Profession™, които оценяват веригите за доставкиза своята автоматизирана платформа Adaptive Machine Learning Driver ‘Self-Healing’ Supply Chain в категорията „Иновация на годината в процесите или технологиите“. Платформата на Schneider оптимизира параметрите, свързани с производителността, като количество на запасите, минимални количества за поръчка и срокове за изпълнение в реално време чрез машинно обучение. Това води до икономии от над 100 млн. евро.   

По-рано тази година фабриката на Schneider вLe Vaudreuil, Франция, заслужи отличието,Sustainability Lighthouse (лидер в устойчивостта) от Световния икономически форум – второто за Schneider Electric предприятие с такова признание измежду общо шест завода в цялсвят. 

Научете повече на www.se.com.

Вижте още: