Състезание по социално предприемачество на АУБ привлича над 70 младежи от България и света

Студенти от университета организират третото издание на „Станция Иновация“ този уикенд

„Клубът за по-добро общество“ към Американския университет в България (АУБ) ще проведе третото издание на „Станция Иновация“ под надслов „Скок в непознатото“. Събитието, което по своята същност е състезание по социално предприемачество, ще се проведе от 17-и до 19-и февруари в кампуса на университета в Благоевград.

Целта на инициативата е да поощри ученици и студенти на възраст от 17 до 25 години, които искат да направят българското общество по-добро, предлагайки решения на социални проблеми. Очаква се в състезанието да се включат над 70 млади хора от различни краища на България и света.

Участниците ще бъдат разделени в отбори от по 4-6 души, като задачата на всеки отбор ще бъде да предложи оригинално и устойчиво решение на социален проблем. Отборите ще трябва да представят визията си пред петчленно жури, съставено от експерти в сферата на образованието, бизнеса, медиите, социалната дейност и неправителствения сектор.

Всеки отбор ще има ментори – преподаватели от АУБ и представители на български и международни неправителствени организации. Представителите на НПО ще възложат на всеки отбор по един социален казус от своята практика. В последния ден от състезанието отборите ще представят своите иновативни решения пред петчленното жури, което ще определи победителя.

Част от неправителствените организации, които ще подкрепят тазгодишното събитие, са: WWF, NASO, Fullbright Bulgaria, Международна награда на херцога на Единбург, Фондация „Четири лапи“, Фондация „Радост за нашите деца“ и други.

„Клубът за по-добро общество“ е студентски клуб, който организира събития със социална насоченост. Всяка година клубът провежда маратон с цел набиране на средства в помощ на жени с рак на гърдата от цялата страна и благотворителен коледен базар за деца в неравностойно положение от Област Благоевград.

Вижте още: