70+ работодатели За осми пореден път се състоя най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина – Кариера в България. Защо не? организиран от фондация „Идентичност за България“ и сдружение „Тук-Там“.

Рекорден е броят на изложителите-компании на форума. 75 топ работодателя от София и страната участват в изложението и предлагат възможности за професионална реализация на кандидати с опит или образование от чужбина.  Профилът на изложителите е разнообразен – от стартиращи компании до големи интернационални офиси в сферата на финансите, застраховането, фармация, услуги, банки, храни и напитки, ИТ и бизнес, медии, НПО и публичен сектор.

Kандидатите и тази година са над 1000 с опит в 54 държави. Най-голям е броят на кандидатите, идващи от Англия – 20%, следвани от САЩ и Германия с по 10%.  Увеличава се броят на кандидатите с опит от екзотични дестинации като Катар, Корея, Нова Зеландия, Израел, Индия, Финландия, Куба и Аруба. Най-желаните сектори за развитие са ИТ (20%), консултантски услуги (14%), маркетинг и ПР (13%).

Благодарение на Streamer.BG българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да гледат форума на живо, да коментират и задават въпроси, за да сверят часовниците си с българската бизнес среда.

20+  лектора участват в семинарната програма и ще споделят своя опит в професионалната реализация в България.  Водещи теми в семинарната програма са „Български бизнес на световно ниво“, „Какво да правиш в България, ако не си ИТ специалист“, „Предприемач в България. Защо не?“ и други.

Присъстващите на форума ще могат да участват и в много други активности по време на събитието като кариерни консултации, игри с награди от изложителите, сесии за въпроси и отговори с фирми-работодатели.

Всяка година организаторите си задават въпроса доколко е успешен форумът в намирането на работа на кандидатите. През изминалата година 70% от участниците на форум Кариера в България. Защо не? 2014 са намерили работодател, който харесват, а 82% работодателите са намерили хора, които биха назначили на работа.

Целта на форума е да даде възможност за информиран избор за професионална и лична реализация в България.

* b2b Media е медиен партньор на събитието

Вижте още: