Адреналиново парти с благотворителна целb2b Media организира за втори път събитие с благотворителна цел. Голямата награда в  „Благотворителния картинг шампионат“ състоял се на 21-ви януари 2016 година грабна ЕОС Матрикс ЕООД с техния състезател Димитър Цолов.

(Снимки от събитието можете да намерите във Facebook на: www.facebook.com/b2bcarting, фотограф Борислав Борисов, както и на #b2bcarting)

Компании от всички сфери на икономиката премериха сили в картинг състезание, организирано от b2b Media с домакинството на Sofia Karting Ring.

Събитието беше в подкрепа на благотворителната кауза на организацията “Майки за донорство”.

За спазването на правилата на състезанието и високия градус настроение се грижи водещият на партито 210-сантиметровият бивш национал Евгени Иванов-Пушката, който традиционно подкрепя инициативи за детското здраве и здравословния начин на живот.

"Приел съм като лична кауза да се занимавам с деца и здравословен начин на живот. Раждането е първата стъпка към всеки нов живот и всяко едно нещо, което се случва на тази планета. За това се боря аз, както и от фондацията „Майки за деца“. За пръв път бях в ролята на водещ. Беше ми много интересно и определено бих повторил отново стига да има кауза, която наистина да ме заинтригува" сподели Евгени Иванов.

Преди участниците да стартират картинг шампионата, те направиха опознавателна тестова 5 минутна обиколка, която определи тяхното място в трите състезателни групи.

Всички играчи демонстрираха завидни състезателни умения, но с първото място може да се похвали само отборът на ЕОС Матрикс ЕООД. Те се окачиха с голямата награда и купата на шампионата.

Второ и трето място в топ 3 на надпреварата заеха съответно ЕКО България ЕАД със съзтезател Мартин Чой, бивш европейски шампион по мотоциклетизъм и фондация „Майки за донорство“ представена от Иван Влъчков, картинг състезател.

Адреналиново парти с благотворителна цел

Шампионатът се оказа силно оспорван, а резултатите предизвикаха бурни аплодисменти и много поводи за гордост сред състезателите.

Мартин Чой направи най-бързата обиколка на трасето, а Иван Влъчков беше на сантимерти от него през цялото време. Победителят в надпреварата, Димитър Цолов изненада всички със своите умения.

Добра игра демонстрираха и отборите в трите предварителни групи.

В група „A“ победителите са:

Първо място фондация „Майки за донорство“ – Иван Влъчков;
Второ място Геокон България ЕООД – Мертол Шехин;
Трето място Саванто АД – Иван Шарков.

В група „B“ победителите са:

Първо място ЕОС Матрикс ЕООД – Димитър Цолов;
Второ място ГЕД ООД – Иван Стайков;
Трето място ЕТ „КОРЕКТМ-Мариана Ахчийска“ – Радослав Вълков.

В група „C“ победителите са:

Първо място ЕКО България ЕАД – Мартин Чой;
Второ място pCloud – Искрен Стоянов;
Трето място Скейл Фокус – Виктор Билянски.

Високите резултати се случиха и благодарение на шумните агитки, които  подкрепяха отборите и подсилваха отборния дух. Наградата за най-шумна и отдадена агитка грабна тимът на фондация „Майки за донорство“.

Адреналиново парти с благотворителна цел

Състезателите бяха отличени и със специални индивидуални отличия.

Сред участниците в надпреварата се проявиха някои знаменити "рейсъри". С отлични умения се показа Димитър Цолов от ЕОС Матрикс ЕООД и заслужено получи отличието „Най-техничен състезател“.

Гостите се посмяха с наградата „Златна малинка“, а нейният носител Нина Ценова от Ърст и Янг България ЕООД я прие с голяма усмивка и добро настроение.

Наградата за най-готина снимка, по време на събитието взе pCloud с тяхната всеотдайност към отбора. Можете да видите кандидатите за този приз във Facebook на #b2bcarting.

Участниците и гостите в състезанието получиха специален парти подарък от TaxiMe. Те и организаторите b2b Media подариха отстъпка от първото пътуване с подбран шофьор на TaxiMe.

Адреналиново парти с благотворителна цел

За наградите в картинг шампионата и благотворителната томбола помогнаха и партньорите на събитието.

Купата за големия победител в шампионата бе специален подарък от "Велинград Дизайн" ЕООД.

От бутик Chez Fefe и издателство Guormet се погрижиха късметлиите от благотворителната томбола да не си тръгнат разочаровани от своите награди. Те предоставиха подаръците - съответно кутии с френски макарони и книги с кулинарни изкушения.

Еко България ЕАД връчиха три ваучера за безплатно зареждане от техните бензиностанции. Топ победителят в надпреварата се зарадва на ваучер за 100 безплатни литра, а другите две награди от по 50 литра бяха раздадени в томболата.

Нощта завърши с много полужителни емоции, усмивки и надежди за много нови майки из страната.

Партньори: Sofia Karting Ring, TaxiMe, издателство Gourmet, Manifesto.bg, Chez Fefe, EКО България

Вижте още: