1504957Късометражната версия на лентата „Bulletsofjustice“на режисьора Валери Милев спечели статуетка за най-добра поддържаща женска роля на Международния филмов фестивал в Мадрид. Призът е за младата актриса Доротея Толева, която бе най-високо оценена сред общо 9 номинирани в късометражния жанр. 

„Ролята ми на Ракша в „Bulletsofjustice“ ми е любима. Образи като този дават на актьора възможност да  се развива като артист, да пренебрегва суетата и схващанията си. Това е един андрогенен персонаж, който беше предизвикателство за мен. Благодарна съм на продуцента и режисьора, че ме избраха да изиграя Ракша. Номинацията, както и наградата, истински ме зарадваха“, коментира Доротея Толева. 

 „Bulletsofjustice“ е българо-казахстанска продукция с продуцент Тимур Турисбеков и режисьор Валери Милев, кастът включва български и международни актьори, а снимките на филма приключиха в началото на 2018 г.Късометражната му версия бе номинирана в категориите „Най-добра комедия“, „Най-добър грим и костюми“, „Най-добра поддържаща мъжка роля“ (Дани Трехо) и „Най-добра поддържаща женска роля (Доротея Толева). Другият номиниран актьор - Дани Трехо, който изгрява с ролята си в емблематичната холивудска лента „Жега“ и е едно от най-известните „лоши момчета“ в световното кино, влиза в образа на баща на героинята на Доротея Ракша. 

Въпреки номинацията за „Най-добра комедия“, филмът „Bulletsofjustice“ е мулти-жанров. Действието се развива в бъдещето, след Третата световна война, когато американското правителство създава елитна армия от хибриди между хора и прасета. 25 години по-късно хибридите вече са на върха на хранителната верига, отглеждайки и хранейки се с хора, които третират като животни. Героинята на Доротея Ракша е ловец на глави от оцелелите представители на човешката раса, която има мисия да открие лидера на хибридите и да го унижощи. 

Актьорската кариера на Доротея Толевастартира първо в международни продукции, след като завършва кино и телевизия в NewYork FilmAcademy, AntonyMeindlActingWorkShop, AuditioningbyheartbyCrystalCarson. В моментатяпрекарва половината от времето си в Лондон, тъй като агенцията, която я представлява,е ситуирана там. Отскоро Доротея вече снима и за български продукции. 

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...