1439189Броени дни преди телевизионната премиера на поредицата гостите на събитието преживяха 9 семейни истории на независими български автори, изпълнени с брилянтна актьорска игра

Десет дни преди преди премиерата на сериала на bTV „Скъпи наследници“, Лорина Камбурова, Виктория Колева, Петко Венелинов, Юлиян Петров, Дарин Ангелов, Рая Пеева, Даяна Ханджиева, Димитър Баненкин, Искра Донова и Орлин Павлов, представиха разкази за българското семейство на известни родни автори на специално издание на „Пощенска кутия за приказки“. Подобно на сюжета на драмеди поредицата, историите показаха различни типове български семейства, техните нрави и порядки, радости и неволи.

„Авторите на разказите са вдъхновени от нашия съвременен живот в цялата му пъстрота, както е и в сериала „Скъпи наследници“. Чрез деветте текста, сътворени специално за случая от  Любен Дилов-син, Емил Джасим, Елисавета Белобрадова и други, се опитахме да дадем различни отговори на въпроса „Защо семейството е най-важно?“, разказа създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гери Турийска, която е и автор на парчето, с което ще започва всеки епизод от сериала - „Още малко“ на Орлин Павлов. Като част от творческия екип на „Скъпи наследници“ Гери Турийска благодари на bTV Media Group за усилията за създаване и популяризиране на качествена българска тв продукция и подкрепа на изкуството и културата в страната.

Историите на тема „Скъпи наследници“ бяха пресъздадени на сцената на столичния клуб „Карусел“ от ключови актьори от поредицата. Любимите лица от киното, театъра и малкия екран помогнаха на публиката да премине през цялата палитра от забавни и драматични емоции. Възторжени реакции предизвика артистичното изпълнение на младите актьори Рая Пеева и Юлиян Петров, които влязоха в ролята на влюбена двойка от разказа „Август“ на Любен Дилов-син.

Искра Донова се превъплъти в образа на болезнено откровена майка в трогателно-смешната история на Елисавета Белобрадова за това как да запознаем децата със смъртта и защо е важно да им казваме истината.

„Екипът на „Скъпи наследници“ се превърна в истинско семейство по време на снимките на продукцията, а и Гери е част от него с работата си по музикалното оформление и песента на Орлин Павлов „Още малко“. По този повод решихме да посветим едно специално издание на „Пощенска кутия за приказки“, защото нейният формат е точно като сериала – пресъздава колорита на живота ни по един интелигентен, хумористичен и артистичен начин“, каза още Гери Турийска.

В края на вечерта Орлин Павлов поздрави гостите, екипа на продукцията и екипа на bTV с изпълнение на живо на песента „Още малко“, която е част от саундтрака на „Скъпи наследници“.   

Най-мащабната българска продукция в областта на телевизионното кино – сериалът „Скъпи наследници“– тръгва по bTV на 15 януари и ще се излъчва от понеделник до петък от 18 часа

Вижте още: