Американският университет планира иновативни академични програми в сътрудничество с ARC AcademyАмериканският университет в България (АУБ) и ARC Academy полагат основите на дългосрочно сътрудничество.

Целта е заедно да предложат на студентите иновативни академични курсове и програми с изразена практическа насоченост, създавайки първокласни образователни възможности за кариерно развитие, за набирането и задържането на квалифицирани служители, включително и в нишови специалности и сфери, и за подобряването на качеството на живот в България и региона.
 
От есента ARC Academy ще премести своите занятия в Центъра за образование и култура „Илиев” към АУБ в София, като именно тази стъпка ще постави началото на бъдещите съвместни начинания между тях.
 
„АУБ и ARC споделят общ ангажимент за осигуряване на отлично образование на обещаващи студенти в подкрепа на техните лични и професионални стремежи. Оценяваме високо потенциала за синергия между традицията на АУБ за успех в обучението на предприемачи и лидери в технологиите и бизнеса по модела „liberal arts” и уникалната комбинация от професионален опит и визия на ARC Academy при създаването на иновативни програми в разработването на видео игри и други съвременни дисциплини“, посочи президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс.
 
Като водещ университет в страната АУБ непрекъснато търси възможности да разшири и обогати академичната си програма и да работи съвместно с най-добрите в образованието. ARC Academy, която предлага широк спектър от творчески програми и курсове, е основана от Антони Христов с 30 години опит в Холивуд, вкл. 18 години като художествен директор в Pixar („Търсенето на Немо“, „Уол-И“, „Феноменалните 2“ и др.), и Милин Джалалиев, награждаван мениджър с 16 години опит в рекламата и брандинга в някои от най-добрите рекламни агенции у нас.
 
„Много сме развълнувани от възможностите, които предоставя това партньорство. Съчетанието от практическото обучение, върху което сме работили усилено, и академичната структура и богатия опит на АУБ ще увеличи стойността, която предлагаме на нашите студенти, а това винаги е било основната ни цел“, сподели съоснователят на ARC Academy Антони Христов.  
 
АУБ и ARC Academy ще разработват съвместни академични програми в областите на своята компетентност. Двете образователни институции ще работят и над създаването на програми за обучение и професионално развитие за нови и опитни специалисти в тези сфери. АУБ и ARC Academy планират да бъдат домакини на esports състезания и други събития, които ще предоставят възможност на младите хора да се включат в продуктивни и забавни дейности.

Вижте още: