Банка ДСК стартира социално отговорен проект „Град като хората“Днес Банка ДСК дава начало на нов проект в областта на корпоративната социална отговорност, чиято цел е подобряване на градската среда в София. Инициативата „Град като хората“ на финансовата институция цели да помогне за облагородяването на столицата, както и да привлече вниманието върху проблема с вандализма и грозните надписи. Идеята на кампанията е да преобрази надрасканите стени на две сгради в централната част на столицата, като с помощта на утвърдени български графити артисти ги превърне в произведение на уличното изкуство, т. нар. мюрал (от англ. mural).

Проектът „Град като хората“ на Банка ДСК ще се реализира на три етапа. По време на първия етап, който ще продължи до 30 април 2021 г., всеки жител или гост на столицата ще може да изпрати своето предложение за локация или постройка, които да претърпят артистичната трансформация. Това ще става чрез специалната страница на кампанията - https://dskbank.bg/grad-kato-horata. В края на този етап ще бъдат избрани двете места, които ще бъдат преобразени с помощта на известни графити артисти.

По време на втория етап графити артистите ще превърнат двете избрани локации в произведения на уличното изкуство. Идеята е мюралите или графитите да пресъздадат върху стените на избраните обекти темата за приемствеността и толерантността между хората в града. На третия етап Банка ДСК ще представи завършените графити на всички жители и гости на столицата.

Банка ДСК стартира социално отговорен проект „Град като хората“

„София е красив, древен град. Град с традиции и свой собствен облик. За съжаление в последните години някои от жителите му се опитват да го загрозяват, вместо да го разкрасяват. Затова с кампанията „Град като хората“ ние от Банка ДСК се ангажираме да привлечем общественото внимание върху един доста наболял проблем - вандализма, както и да предложим едно артистично решение за справянето с него.  Защото вярваме, че София може да е по-добра и по-красива, и всеки трябва да се чувства добре дошъл и приет. Вярваме също, че стените, които ни делят, могат и да ни съберат“, сподели Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Освен известни графити артисти, инициативата ще подкрепят и Дивна, Наум Шопов и Елица Бехар.

Подробности за „Град като хората“ може да следите във Фейсбук страницата на Банка ДСК, както и на официалната уеб страница на инициативата.

Банка ДСК стартира социално отговорен проект „Град като хората“

Вижте още: