Сумата ще бъде използвана в подкрепа на детското развитие и обучение

BILLA България дари 13 000 лева за децата, част от програмите на SOS Детски селища у нас. Сумата ще бъде използвана за закупуване на лаптопи и таблети за децата в „SOS Детски селища“ в град Трявна, за покриване на текущи разходи на SOS Дом „Надежда“ в град Габрово, както и за SOS Център за обществена подкрепа в град Перник.

Сътрудничеството между компанията и организацията за социално развитие стартира през 2010 година. То се превръща във важен елемент за развитие на дългосрочната политика на търговската верига, в която тя успешно инвестира усилия и ресурси в сфери, в които има актуална нужда.

С SOS Детски селища се радваме на устойчиво дългогодишно партньорство. В BILLA България дълбоко вярваме, че семейството и, в частност, децата, са бъдещето, в което трябва да инвестираме. Не можем да не бъдем съпричастни към онези в риск, които израстват без родители. Ето защо, чрез регулярни дарения, ние подкрепяме тяхното развитие, като им даваме възможност да подобрят дигиталните си знания и умения,“ споделя Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.

BILLA България продължава и съвместното си сътрудничество с Българския Червен кръст чрез инициативата „Купи и дари“, която е целогодишна. Всеки клиент, който би искал да направи индивидуално дарение, може да го направи. В касовата зона на всеки магазин на компанията в страната, клиентите могат да открият количка за пазаруване, обозначена с логото на проекта, в която да дарят закупени от магазина трайни хранителни стоки. Събраните продукти на месечна база се предават на местните структури на БЧК на регионален принцип. Благодарение на дарителската акция, от началото на 2020г. до месец ноември, са подпомогнати 4 049 нуждаещи се граждани с хранителни стоки на стойност 49 581,88 лв.

Вижте още: