Български издателства отиват на панаира на детската книга в Болоня

Участието се реализира с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Панаирът на детската книга в Болоня е водещото световно професионално събитие, посветено на детските книги и детската издателска индустрия. Всяка година то привлича над 1 400 изложители и повече от 30 000 посетители от над 80 страни.Тази година международният панаир ще се проведе от 21 до 24 март и в него с колективен български щанд ще се включат пет български издателства: „Рибка“, „Златното пате“, „Пух“, „Клевър бук“ и „Хартиен свят“.

Панаирът на детската книга в Болоня се провежда вече 58 години и привлича уникална и разнообразна глобална публика. Събитието се утвърди като световен център за обмен на авторски права в сферата на книгоиздаването. Издатели, илюстратори, графични дизайнери, литературни агенти, автори, преводачи, разработчици на мобилни приложения, печатници, дистрибутори, книжари, професионалисти в областта на аудиокнигите, библиотекари и учители се стичат всяка пролет в Болоня, за да се впуснат в света на книгите и мултимедийните продукти, разположени на стотици щандове в шест огромни зали.

Световноизвестната изложба на илюстратори и признатите от индустрията награди BolognaRagazzi са някои от ключовите стълбове, които правят това събитие толкова специално - то съчетава в себе си култура и книжнина и същевременно е международен бизнес форум за права за всички видове съдържание за деца.

Вижте още: