Българския стартъп компенсира пасажерите за закъснели полетиБългарската Fintech компания Colibra стана регионален шампион за България на Световното първенство за стартъпи World Startup Cup, което се проведе като част програмата на  Innowave Summit 2019 през изминалия уикенд

Екипът на Colibra ще има привилегията да представи проекта си пред жури от Силиконовата долина на финала на World Startup Cup в Сан Франциско през май 2020. Още 19 регионални шампиони ще се изправят един срещу друг за голямата награда от $1 милион долара от топ инвеститори като основателя на Apple - Стийв Возняк, основателя на LinkedIn - Рийд Хофман и много други.

Българският мобилен app Colibra впечатли международното жури на Innowave Summit 2019 с предимството, че предлага иновативната възможност всеки човек, пътуващ със самолет, да получава веднага и до 20 пъти по-често компенсация в размер на до 200 лв., в случай че полетът му закъснее с повече от 1 час или бъде отменен. Всичко това, без човек да се налага да плаща, тъй като услугата е базирана на европейската регулация за компенсации при закъснели полети.

За четирите месеца, в които Colibra оперира на българския пазар, вече е ползвана от близо 20 000 души, като е изплатила компенсации на близо 500 от тях.

В началото на 2019 година доверие в българската компания показа и един от водещите инвестиционни фондове в страната Eleven Ventures, който направи най-голямата инвестиция от създаването си именно в Colibra.

"За нас е голяма  чест, че Colibra успя да впечатли  жури от такъв висок ранг! Да  бъдем избрани за победител  измежду толкова сериозна конкуренция  е доказателство, че имаме огромен  шанс да прославим страната  ни на предстоящия финал в  Сан Франциско! Огромни благодарности  на организаторите на Innowave Summit 2019, които за пореден път показаха, че в България може да се организират конференции от световен ранг."- сподели Калоян Георгиев, Изпълнителен Директор и Съосновател на Colibra.

Мисията на Colibra е да превърне всяко закъснение или отменен полет в моментална компенсация за клиента. Мобилното приложение на Colibra може да свалите безплатно от Google Play, Apple Store или от следния линк (https://colibra.page.link/COLIBRA-NEWS


Само ден след пускането си вчера, приложението достигна +10,000 нови инсталации общо за iOS и Android.

Българския стартъп компенсира пасажерите за закъснели полети 

 Вижте още: