VIP Business Awards 2016Награди за подкрепа на бизнеса и екологията получиха общините Пловдив, Сливница, Созопол.

Най-успешните инвеститори, индустриалци и предприемачи в българската икономика, както и местната власт, подпомагаща развитието на регионалния бизнес,  бяха отличени от годишната церемония за значими постижения в бизнеса VIP Business Awards 2016. Бизнес и инвестиции за милиарди, по мнение на медийните партньори на събитието, бяха събрани от организаторите в балната зала на хотел Хилтън.

Едни от най-успешните предприемачи - Красимир Дачев, Мариана Печеян, Веселин Марешки, както и най-успешните компании Енергоремонт Холдинг АД,  РЕФАН, РАИС, Евро Геймс Технолоджи, Бъдители, общините Пловдив, Созопол и Сливница - станаха част от това събитие, което възнагради българския бизнес и инвестициите в образованието.

Събитието бе организирано от агенция за публични комуникации - ВИП Комюникейшън, с партньорството на Българската Търговско-промишлена Палата, Българо-румънската търговско-промишлена палата, Българо-китайската Търговско-промишлена палата, Сръбско-българската търговско-промишлена камара, Пловдивската Търговско-промишлена камара, Бизнес Клуб Лондон и други. Церемонията даде старт на благотворителната кампания за социално слабите отличници на България под надслов: Искам да остана да уча и да работя в България!

Партньори на инициативата са също ERP Academy и Ротари Клуб Самоков. По време на церемонията стартира кампанията и бяха събрани средства за иницативата, които бяха предоставени на Людмила Бързанова от Ротари Клуб Самоков.

Голямата изненада за организаторите на събитието - ВИП Комюникейшън, с управляващи съдружници Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, бе призът, който им връчи на сцената екипът на сп. Бизнес Клуб - "В помощ на бизнеса", за популяризирането на успехите на българските предприемачи.

VIP Business Awards 2016Наградите бяха връчвани от специалните гости на събитието - Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции,  Цветан Симеонов - председател на Българската Търговско-промишлена палата, Мариета Захариева - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Лъчезар Динев - председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата,  Настимир Ананиев, председател на парламентарната група по Транспорт, Ирена Соколова - зам.-председател на Комисията по култура и медии в парламента и председател на Жени – ГЕРБ, Ирина Йорданова - председател на Комисията по европейските програми и проекти към СОС. Призове връчиха и медийните партньори на събитието - Ива Стоянова, изпълнителен директор на Канал 3 и Марио Трифонов, главен редактор в най-новата лицензирана телевизия у нас - In Life.

Журирането, което отреди победителите във VIP Business Awards 2016, бе поверено на ресорните журналисти в медиите-партньори на събитието и на браншовите организации. Гарант на гласуването бе най-популярният нотариус у нас - Станислав Филипов.

Благотворителната томбола, с която стартира кампанията за набиране на средства за социално слаби отличници, бе осъществена с помощта на италианската козметична верига Депилстоп, вносителите на маркови часовници - фирма "Реакшън“,  българската парфюмерийна верига  D&P и козметичният гигант Рефан.

Водещи на събитието бяха журналистката и ПР Патриция Кирилова и продуцентът, водещ и изпълнител Иван Иванов – Айвън.

Гостите отпразнуваха своите награди с музика и настроение. Наред с големите звезди на българския фолклор и естрада - Поли Паскова и Джина Иванова от Трамвай № 5, призьорите аплодираха най-малките гости на събитието - ученичките-цигуларки от Музикалната гимназия Цвети и Дороти Данкини и пожъналата успехи на международни фестивали едва 8-годишна Моника Шахин. Програмата бе открита от Васил Павлов и Таня Балтова - активна състезателна двойка, която представя България на множество международни турнири. Финалът на вечерта бе с горещите латино ритми на Иван Иванов - Айвън и мулатките от "Тропиканос".

Ето и категориите с наградените:

Местна власт в подкрепа на бизнеса -  раздел Голяма ОБЩИНА - ПЛОВДИВ, кмет инж. Иван Тотев
Местна власт в подкрепа на бизнеса, раздел Малка ОБЩИНА - СЛИВНИЦА, кмет Васко Стоилков
 Местна власт в подкрепа на екологията и бизнеса 2016 ОБЩИНА СОЗОПОЛ, кмет Панайот Рейзи
Устойчиво развитие на бизнеса 2016 -  СВИЛОЗА АД
Явление в бизнеса с голямо обществено значение 2016 - Веселин МАРЕШКИ
Инвестиции в бизнеса 2016 -МАРИАНА ПЕЧЕЯН, ВСК КЕНТАВЪР
Иновативни продукти 2016  - РАИС ООД
Бизнес и опазване на околната среда 2016 -ЕНЕРГОРЕМОНТ ХОЛДИНГ АД
Проспериращ бизнес 2016 - ЕВРО ГЕЙМС ТЕХНОЛОДЖИ
Бизнесът в подкрепа на образованието - Биляна Панталеева, БЪДИТЕЛИ
Международно признание 2016  - РЕФАН БЪЛГАРИЯ ООД

Повече информация за наградените:

Водещата индустриална зона на България - Пловдив, е отличена от тазгодишната церемония за значими постижения в бизнеса. В Тракия Икономическа Зона, обединяваща 6 самостоятелни зони в и около град Пловдив, инвестициите през последните 15 години вече надвишават рекордните 1,1 милиард евро, над 13 000 работни места са открити в малко над 120 компании. Само производството допринася за 52% от целия БВП на региона и възлиза на 3,1 милиарда евро. Със своята площ от 10,7 млн. кв.м. Тракия Икономически Зона е най-мащабния по рода си проект в България.

Община Сливница получава приз за Малка община с принос в развитието на регионалния бизнес и индустрия. През 2015 г. в общината се създаде икономическа зона, която се разпростира на 450 дка. и вече е привлякла над 15 инвеститора.

Специална награда от организаторите получива община Созопол за Местна власт в подкрепа на  бизнеса и опазване на околната среда в региона. Добрата новина за бизнеса и за туристическата индустрия е, че Созопол ще посрещне лятото на 2016 г. с чисто море. Усилията на общината и на нейния кмет Панайот Рейзи за развитието на качествен и модерен туризъм и за подобряване на жизнения стандарт се увенчаха с успех.

Заслужено отличие получи и бизнесдамата Мариана Печеян, собственик и управител на ВСК Кентавър груп - най-големия доставчик в световен мащаб на американска корпорация № 1 за инструменти и машинна окомплектовка Кенаметал. Над 96% от продукцията на компанията е предназначена за износ в страните от ЕС и САЩ. За последните години фирмата е инвестирала над 40 милиона лева в модернизиране на машинния парк, производствените процеси и повишаване качеството на условията на труд.

VIP Business Awards 2016Голям интерес на събитието предизвика и наградата на една от най-устойчивите  компании у нас - „Свилоза” АД и нейният собствени Красимир Дачев. Създадена през 1966 г. „Свилоза” АД и до днес успешно реализира последователна и конструктивна програма за развитие, която я издига до най-високите международни стандарти. „Свилоза“ АД ще стартира инвестиционна програма в размер до 300 милиона лева, като целите са увеличаване на производството, покриване на екологичните норми и стандарти, които ще влязат в сила от 2018 г.

Заслужена награда взе и „Енергоремонт холдинг”АД (EРХ) - най-голямата структура в България, специализирана в рехабилитация, реконструкция, модернизация и изграждане на енергийните мощности в топлоелектрически, топлофикационни, водни и атомни централи, съоръжения в газово нефтената, химическата и минната промишленост и транспортната инфраструктура, в проектиране, производство, доставка, строителство и монтаж на енергетично оборудване и метални конструкции за тях, както и в контрол и определяне ресурса на метала.

VIP Business Awards 2016Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса - VIP Business Awards 2016, бе предприемачът и общественик Веселин Марешки. Определен е като явление в бизнеса. Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост". Собственик е на верига аптеки "Марешки".

Водещата на българския пазар компания за производство на металорежещи и металообработващи машини с цифрово програмно управление - РАИС, също е сред наградените. За последните две години инвестициите в ново оборудване надхвърлят 8 млн лв.

Призьорите “Евро Геймс Технолоджи” (EGT) са българска компания, обявена за един от най-бързо развиващите се участници в световната казино индустрия. Има офиси и дистрибутори в 18 страни по света, а широк обхват от продуктите й са инсталирани в над 75 юрисдикции в Европа, Азия, Южна и Северна Америка и Африка.

В навечерието на своя 25 годишен юбилей една от най-успешните родни компании на международния пазар - „Рефан България” ООД, също бе възнаградена. Днес фирмата се гордее с над 400 бутика в 28 държави на 5 континента, благодарение на иновативните и гъвкави бизнес форми, които предлага.

Благотворителната инициатива „Бъдители“, която вдъхновява ученици и студенти да останат в България, също бе отличена от церемонията. Днес, когато бизнесът страда от липсата на висококвалифицирани и мотивирани личности, Бъдителите влизат в училищата и университетите, за да докажат, че да работиш е удоволствие, израстване, желание и жар в очите. „Бъдители“ имат за цел да подпомогнат образователния процес на студенти и ученици, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот.

Снимки ВИП Комюникейшън и Ин Лайф

Вижте още: