Balkan Fashion Week 2016Балканската модна индустрия се събира в София от 12 до 15 май.

Любимецът на българската публика и на холивудските продуценти -  актьорът Николай Сотиров и топмоделът-мениджър на първата частна модна агенция у нас „High Level“ Христина Маркова ще бъдат водещи на 4-дневния моден спектакъл на първото издание Balkan Fashion Week 2016. Най-голямото модно събитие на Балканския полуостров ще се състои от 12 до 15 май в София.

Модната седмица ще представи дизайнерските постижения на творци от Балканите и на представители от фешън индустрията.

Организаторите оповестиха социалната инициатива на проекта още в стартовия етап на подготовката преди 2 месеца - Подпомагане на дебютни колекции на млади дизайнери, които да бъдат представени по време на модната седмица.

Четирите природни стихии – вода, въздух, огън и земя, ще определят четирите дни на грандиозния моден форум.

Balkan Fashion Week 2016Инициаторите на проекта са Елена Алексиева и Мария Колева. Елена - художествен ръководител на форума, е дизайнер с дългогодишен опит в менажирането на модни брандове и събития. Носител на много модни награди, участвала със собствена колекция в дефиле на Budapest Fashion Week 2015. Мария Колева - организационен ръководител на проекта, юрист с дългогодишен опит в мениджърството и ръководене на екип, както и в организацията на различни събития, преговори и изготвяне на стратегии за развитие. ПР-кампанията на модния форум е поверена на агенция VIP Communication PR и Патриция Кирилова.

Основна роля в екипа заема Асоциацията на Модните Фотографи, с председател Алберт Барух - моден фотограф, занимаващ се професионално с модна и рекламна фотография от 2001 г. Участвал е в престижни събития и изложби в България и чужбина. Малка част от тях са: Malta Fashion Week, Budapest Fashion Week, World Body painting Festival и мн.др.

Социалната инициатива на проекта е под вещото ръководство на Албена Димитрова - юрист, президент на Zonta Club of Saint Sofia, част от Zonta International и Центурион на Ареа 05, Д30 - България, Румъния и Македония в Zonta International.

Снимки Ин Лайф и Balkan Fashion Week

Вижте още: