StartUP FoundationStartUP Foundation, най-старата предприемаческа организация в България, организира едноседмичния фест UPVenture Week, който ще се състои от 2 до 6 ноември в София.

Инициативата ще се проведе под надслова „Откривателите на първо място“ като основната цел на събитието е да се поощри, вдъхнови и свърже предприемаческата общност в България.

Две са основните събития в програмата:

StartUP NEXT 2015 Conference (5-6 ноември, Интер Експо център) е традиционната годишна предприемаческа конференция, която се провежда от 2007 г. насам. Събитието е на английски и са поканени интересни говорители от България, Източна Европа, Западна Европа и САЩ.

Сред лекторите тази година са Мейсиек Ласкус, главен изпълнителен директор и откривател на Стартъп Сафари, Деян Витанов, български предприемач в Силиконовата долина, Каспър Торни, откривател и CEO на стартъпа Swipes и други.

Startup Safary Sofia (3-4 ноември, различни локации) − провежда се за първи път в страната и представлява два дни на отворени врати, в които хора търсещи работа или желаещи да стартират бизнес могат да посетят офисите на стартъпи и големи компании в предварително уречен час за вдъхновяща лекция или дискусия.

Някои от участващите компании са TaxiMe, Eleven, pCloud, Enhancv и други.

Вижте още: