Усещане за хранаОт 28 октомври 2015г. столичани и гостите на София ще могат да разгледат  изложбата на открито „Усещане за храна“ в градина „Кристал“.
В 28 пана под формата на любопитни факти се разкрива как храната преминава през петте ни сетива: зрение, обоняние, вкус, допир и слух.

Вкусвайки всекидневно храни и напитки, извършваме  оценка със сетивата си, но не винаги можем  да опишем и обосновем предпочитанията си. Нещо повече – не се замисляме какво ни провокира да харесваме или не дадена храна. Това се случва подсъзнателно, но се ръководи от впечатленията, които тя оставя у нас, докато я „изследваме“ чрез петте си сетива.

От изложбата ще научите, че жените имат по-остро обоняние от мъжете, но когато остареем обонянието ни вече не се различава по полов признак. Че 80 % от онова, което усещаме, е мирис, а мирисът определя вкуса. Както и че в носа са разположени над 25 млн. клетки, които разпознават до 10 000 миризми.

„Усещане за храна“ се организира от Euro Sensolab, специализирана лаборатория за сензорни анализи на храни и напитки. Дейността на лабораторията е с фокус съдействие на производителите в разработването на продукти, съответстващи на вкусовите предпочитания на българите.

Изложбата се реализира със съдействието на „Дирекция Култура“ на Столична община в рамките на инициативата „Галерии на открито“ и ще остане в градина „Кристал“ до 4-ти ноември.

Вижте още:

Сдружение Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) има нов изпълнителен директор. Това е Паула-Анастасия Сбиркова, която поема ролята, след като Полина Господинова-Георгиева реши да продължи професионалното си...

Стратегията е насочена към развитие на ангажираността с клиентите, многоканалния подход и управлението на взаимоотношенията.Революционната стратегия на Пощенска банка...