Фестивалът „Благоевград BLUES&JAZZ“ се завръща с богата и интересна програма

В три концертни вечери - на 14, 15 и 16 април, в зала „Орфей“ в парк „Македония“, публиката на Благоевград ще има възможността да се наслади на шестото издание на Международния фестивал „Благоевград BLUES&JAZZ“ 2022. „Този фестивал е една много различна платформа от другите джаз фестивали в страната, не само защото среща джаза с неговия първообраз – блуса, а и защото носи една голяма идея – мисията на триъгълника свобода, етика, любов.“ – каза на пресконференция в Община Благоевград културният журналист Любима Бучинска. създател на фестивала. Стъпвайки на този триъгълник програмата на фестивала е построена драматургично.Първата вечер – 14 април е вечер на паметта и на домакините. „ ... В един град и в морето до мен” – проект, посветен на 85 години от рождението на Милчо Левиев с участието на Биг Бенд Благоевград и известната поп и джаз певица и съпруга на Милчо Левиев Вики Алмазиду. Приемственост също е ключова дума за тази вечер, защото в концерта ще участват и ученици на Вики Алмазиду от неин майсторски клас. Веднага след тях, новия албум „Не се продава“ ще представят Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

Втората вечер – 15 април, ще започне с гости от Румъния Soul Serenade - „Най-малката голяма група в света”. След тях публиката ще чуе един специален проект на Михаил Йосифов „Blues Brothers LIVE Tribute”.

Музиката от култовия филм „Блус Брадърс“ ще бъде пресъздадена от Brazz Association и енергичния и завладяващ италианец Марчело Били Темпеста (вокал).

Третата вечер – 16 април, ще открие Живко Петров Трио JP3 с представянето на четвъртия им студиен албум “Change The Way” и пиеси от най-новия - „On The Way”. Финалът на фестивала ще е шумен и ще го постави групата на благоевградския барабанист и композитор Константин Кацарски Koka Mass Jazz, които ще представят новия си албум “The Sixth Finger”. Заглавието на албума има интересна история, свързана с Благоевград, ще я разберат тези, които ще посетят фестивала. 14, 15 и 16 април, в зала „Орфей“ в парк „Македония“, от 19:00 часа.

Входът е с билети, които могат да се закупят от зала „Яворов“, мрежата на Eventim – Български пощи, Бензиностанции OMV, Технополис и на място от зала „Орфей“. Цените са: 20 лв за една вечер, 30 лв за две и 40 лв и за трите вечери.

Програмата на фестивала бе представена на пресконференция от Силвия Домозетска – директор „Култура, спорт, туризъм“, Яна Гюрова – управител на дружеството Art stage and fest, културния журналист Любима Бучинска, лицето на фестивала Васко Кръпката и Борис Янев – диригент на Биг Бенд Благоевград.

Вижте още: