148763810 години грижа от сърце и компетентност е поводът фондация „Конкордия България“ да събере на едно място деца и младежи. 

На 16.06.2018 г., събота, на територията на Социален и младежки център „Св. Константин“ се проведе „Фестивал на талантите – твори, играй, забавлявай се!“ под патронажа на „Конкордия България“ с финансовата подкрепа на Фонд Социална закрила към МТСП. Събитието даде възможност за изява в областта на изкуството, творчеството и спорта на деца и млади хора, ползватели на социалните услуги на фондация „Конкордия България”, от рискови и маргинализирани групи. Специално за събитието приветствие към гостите отправи Маркус Инама – председател на Управителния съвет на фондацията. През 2008 г. отец Маркус Инама пристига в България и ръководи фондацията в периода на разкриване и разработване на първите социални услуги за млади хора и деца от уязвими групи до 2012 г. 

По време на събитието, отец Маркус Инама каза – „Расте, но не старее“ – така звучи мотото на гр. София, столица на България. Можем ли да го използваме и за „Конкордия“ – „Конкордия“ расте, но не старее“?....и двете неща са верни – ние остаряваме, иначе нямаше как да празнуваме десет-годишнината на „Конкордия България“. Но от друга страна, „Конкордия“ остава млада и нашето мото „Който спасява един живот, спасява целия свят“, както и преди остава живо и в сила. Искам да благодаря на всички, които ни се доверяват, на всички, които са ни помагали и ни помагат, за да можем да допринесем към солидарното и отворено общество тук в България. 

По време на Фестивала официално беше открита и детската площадка в двора на Фондацията, средствата за която са набрани чрез инструмента за провеждане на благотворителни кампaнии и набиране на дарения www.platformata.bg

В работата си „Конкордия България“ използва различни иновативни методи  за подкрепа на децата и младежите в неравностойно положение.   Изкуството, спортът, игрите са доказано средство за поддържане на диалог и разбирателство между хората от различни социални групи. Работа на европейско ниво, професионализъм, личен хъс и мотивация са ключови за развитието на фондация „Конкордия България“ в последните десет години.  

Доказателство за това, че работата на фондацията е синоним за отговорност и загриженост за децата и младежите е и фактът, че  събитието беше посетено от над 100 деца и техните родители, ползватели на социалните услуги на „Конкордия България“. За всички имаше възможност за изява, но, разбира се, най-активни бяха децата. 

По време на „Фестивал на талантите“ на изявилите се в различните дейности деца, се раздадоха награди, осигурени с финансовата подкрепа на Фонд Социална закрила. 

Вижте още: