Fors VinaliaАко обичате качественото вино, ако искате да се докоснете до историята, ако желаете да станете част от легендата за Първи Италийски легион (Legio I Italica), то задължително трябва да посетите Fors Vinalia.

На Fors Vinalia - коктейла с дегустация, който ще се състои на 25 юни (четвъртък) от 20:00 ч. в хотел "Хилтън" - Атриум в София, ще бъде представена последната колекция от вина на "Винпром Свищов" от линията Legio I и новото бренди Legio I.

От традицията до новаторството – това е пътят, който екипът от енолози на "Винпром Свищов", ръководен от уайнмейкър Фредерико Ричи, извървя, за да поднесe в една чаша цялото превъзходство на вина от бели и червени сортове грозде.

 Legio I Chradonnay - сламено-жълт цвят със зеленикав оттенък, ароматът е комплексен на свежи тропически плодове, банан и ананас с акценти на сладка ванилия. Добра комбинация с всички видове ястия от  пиле, както и със меки сирена и плодове. Температура за консумация 12оС.

Legio I Sauvignon Blanc - светъл зеленикав цвят с наситен аромат на свежи цитрусови плодове, зелена трева и мускус с нюанси на свежа дървесина. Добра комбинация със салати с млечен дресинг, бели меса със сос и паста. Температура за консумация 14оС.

Legio I Rose - бледо розов цвят, вкусът е свеж стегнат и плътен, ароматът е комплексен на зрели горски плодове с флорални акценти със запомнящ се финал. Добра комбинация с карпачо от сьомга, морски дарове и бели сирена. Температура за консумация 12оС.

Legio I Fine Old Brandy - произведено по класическа технология от винен дестилат, отлежавал най-малко 10 години във френски и американски дъбови бъчви тип "барик". Притежава тъмно кехлибарен цвят с нюанси на старо злато. Комплексен аромат на ванилия, благороден дъб, бадем и карамелизиран плод. Вкусът се отличава със забележителна мекота, плътност и елегантен финал.

*Медиен партьор на събитието е b2b Media.

Вижте още:

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...