Бизнес олимпиадата Рекорден брой участници отбеляза 12-ата Олимпиада на бизнес лидерите, най- голямото корпоративно спортно събитие у нас. Над 550 мениджъри и служители и техните семейства взеха участие в ежегодния спортен празник на Форума, който тази година се проведе под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.


Събитието, организирано от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), се състоя на 27 юни 2015 г. в Англо-американското училище в София.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова благодари на Форума и на неговите членове за подкрепата, която оказват на града. „Впечатляващо е да се види как лидерите в бизнеса не само подкрепят социални, културни, образователни и спортни инициативи, но и сами участват в тях. Това мотивира и всички останали, както и децата”, добави тя.

Ираван Хира, председател на Форума, поздрави представителите на над 40 водещи български и международни компании, част от общността на отговорния бизнес, и даде начало на празника на отборния дух, честната игра и активния начин на живот.
Бизнес олимпиадата Участниците се състезаваха за олимпийските купи и медали в общо 15 спорта. Шампион по футбол и носител на купата на „Мтел” стана отборът на „Хюлет-Пакард”, следван от „Дънди Прешъс Металс Челопеч” и ЧЕЗ, които надделяха над останалите 13 корпоративни отбора.

Играчите от ЧЕЗ грабнаха и много оспорваната купа на „АстраЗенека” по баскетбол, където втори и трети се класираха съответно „Хюлет-Пакард” и „Корпорация Развитие”.

Отборът на ЧЕЗ заслужено спечели и турнира по волейбол за купата на ЧЕЗ. Англо- американското училище и ОББ взеха съответно сребърните и бронзовите медали.

Бизнес олимпиадата Победител в тенис турнира за купата на „Уилсън Лърнинг” при мъжете стана Момчил Белчев от „Мтел”, а при жените – Василена Горанова от „Пенков, Марков и партньори”.Купата на „Сименс” по тенис на маса грабна Александър Гълъбов от ОББ.

Спас Спасов от „Шел” се пребори за купата на „Спиди” по дартс, а Стефани Тонева от „М3 Комюникейшънс Груп” спечели купата на „Уолтопия” по катерене.

Атрактивната дисциплина бе включена в Олимпиадата за трета поредна година с помощта на световния лидер в производството на изкуствени стени „Уолтопия”.

Абсолютни шампиони в канадската борба станаха играчите на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”. В индивидуалните състезания се отличиха и представители на „Къртис Балкан”, ОББ, „ПрайсуотърхаусКупърс”, „АбВи”, ТНТ и много други.

Пълният списък е на www.bblf.bg.

Гостите опитаха късмета си в традиционната лотария за над 100 атрактивни награди, предоставени безвъзмездно от членове и приятели на Форума.

За чудесното настроение на състезателите, аплодиращата ги публика и останалите гости се погрижи популярната телевизионна водеща Евелина Павлова.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...