Fors VinaliаНа 25 юни от 20:00 часа в хотел "Хилтън" – Атриум, София се състоя пилотното издание на Fors Vinaliа. На коктейл с дегустация бяха представени вина от изтънчената линия Legio I на "Винпром Свищов".
Първокласното бренди със същото име затвърди усещанията на гостите. Цялата колекция, достойна за домовете и приятелите на истинските ценители, носи името на легендарния Първи Италийски легион (Legio I Italica).

В рамките на два часа гостите на Fors Vinalia имаха удоволствието не само да дегустират великолепните вина от серията Legio I, но и да научат повече за тях от самия им създател – Федерико Ричи, главен енолог на "Винпром Свищов" и известен уайнмейкър от Тоскана, Италия.

Организаторите от "Студия Трансмедия" превърнаха вечерта в незабравимо гурме преживяване. На гостите бяха предложени шардоне, совиньон блан и розе. Изтънчения вкус на вината се акцентираше от изискани хапки, но това бяха само част от кулинарните изкушения за гостите. Те имаха възможността да опитат от вкусните месни деликатеси на "Димитър Маджаров", разнообразните сирена на "Жоси" и елегантните произведения на сладкарска къща и пекарна "Козница".

Вдъхновен от Вивалди, под виртуозния музикален съпровод на Quarto Quartet, маестро Ричи поетично рецензира селекцията, като потомък на Данте и Петрарка.

Проф. Николай Овчаров стартира машината на времето към древните ручеи на виното по нашите земи и историческите достойнства на Свищов, като запозна гостите на Fors Vinalia с непознати за широтата публика исторически факти. 

Водена от актьора Владимир Пенев, театралната група за исторически възстановки от Свищов потопи всички в атмосферата на Древен Рим, под командата на режисьора Андрей Слабаков.

Над 150 гости, приятели, лица от медиите посетиха Fors Vinalia. Сред тях се открояваха финансистът и филантроп Георги Василев; Станислав Благов - кмет на община Свищов; Емил Стоянов - собственик ТВ "Европа"; арх. Георги Бакалов - председател САБ; Румен Порожанов - изпълнителен директор ДФЗ; Стилян Шишков - собственик на "Спортал"; поп певицата Кристина Димитрова, актрисата Ернестина Шинова.

*Медиен партньор на събитието е b2b Media

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...

ОББ: Всички сектори растат• Във всички сектори на икономиката се наблюдава ръст, водещ до реално увеличение на БВП с 1.8% през първото тримесечие на...

В разгара на летния сезон и почивките, неприятните изненади от рязка промяна в плановете съвсем не са редки, а най-честите предизвикателства, които...

AMPECO, българската компания, разработваща глобална платформа за управление на зарядни станции, обяви присъединяването на Майкъл Грийнбърг като Старши вицепрезидент “Растеж” (SVP Growth). Назначението...