Където се сбъдват мечтите на деца и младежи в неравностойно положение

18 благотворителен бал на фондация „Сийдър“.

„Където се сбъдват мечтите“ или 18 Благотворителен бал на фондация „Сийдър“ събра близо 200 гости в обща мисия да подкрепят деца и млади хора в неравностойно положение. Събитието се проведе на 11 ноември в хотел Хаят, като сред присъстващите бяха хора от висшия мениджмънт на компании, предприемачи и социално ангажирани личности. Благотворителният бал на фондацията се утвърди като задължително събитие в календара на редица бизнес лидери в България. Те не просто даряваха за каузата, но и имаха възможността да бъдат част от една общност, вярваща в мисията на фондацията да променя животи.


Изпълнителният директор на организацията Александрина Димитрова приветства гостите на събитието и ги призова за подкрепа: „Всички ние, хората в тази зала мечтаем за различни неща и имаме възможността да преследваме мечтите си. През последните 18 години ние от фондация „Сийдър“ работим усилено, за да помогнем на стотици деца и възрастни да постигнат мечтата си да имат или да бъдат любящо семейство. Докато си мислите за техните истории, помислете и за това какво стои зад тях. Ето една подсказка: това е вашата помощ. И ние все още се нуждаем от нея. Защото само заедно можем да сбъднем стотици мечти.“

Събитието събра рекордната сума от 200 хиляди лева, които ще бъдат инвестирани в директна грижа за деца, живеещи извън семействата си, деца и младежи с интелектуални затруднения, за които не съществува алтернативата на живот в семейство, както и в подкрепа на младежи с увреждания и техните семейства. Гостите имаха възможност да даряват за осигуряването на физиотерапия за деца с комплексни увреждания, да финансират образователна подкрепа и летни лагери, стипендии за деца напускащи грижа, културни събития и социално включване, транспорт за децата с тежки увреждания и други.

Водещите на бала, актьорите Кейт Никълс и Александър Алексиев, допринесоха за това вечерта да бъде още по-вълнуваща. Александър Алексиев, който от години подкрепя фондацията сподели своята лична мотивация да го направи: „За мен е много важно, когато подкрепям една кауза да познавам хората и да разбера как работят отвътре. За мен „Сийдър“ са невероятни, защото те осигуряват истински дом. Бил съм в къщите им и видях любовта на децата към служителите, които се грижат за тях, а това няма как да бъде инсценирано. Затова за мен е чест да помогна. Нека всички ние заедно да направим промяна в живота на тези деца и да продължим да сбъдваме техните мечти.“

Сред мечтите, които “Сийдър” са сбъднали има най-различни, но ги обединява едно - това са мечти на деца и млади хора, които искат да живеят нормално, да бъдат обичани, приети и разбирани. Мечтата да караш колело, да летиш със самолет, да видиш морето за първи път, да отидеш в Италия, да тренираш футбол, да учиш японски, да станеш готвач, да учиш в университет - това са само малка част от мечтите, които “Сийдър” прави реалност вече 18 години.

Където се сбъдват мечтите на деца и младежи в неравностойно положение

За добрата атмосфера на Благотворителният бал се погрижиха музикантите от група Faces и Flawless Trio, които също участваха в събитието благотворително. От хотел Хаят осигуриха безвъзмездно залата и обслужването на събитието, а спонсорите допринесоха за това всички организационни разходи да бъдат покрити. Сред тях са златният спонсор CMS, сребърен спонсор Фондация „Америка за България” и бронзовите спонсори Дънди Прешъс Металс и AG Capital. Сред останалите партньорите на събитието бяха Pepsi Bulgaria, Pernod Ricard, Georgievi Bros Wine Makery Club, Win Wines, Винарна Боровица, Концертен комплекс България и Софийска филхармония, Dabov Specialty Coffee, Sail with me BG, Sircrow, Дар от боговете, Шале Гела, Жирокоптер България, Софийска опера и балет, Finimas Residence и Magic Outdoor. А медийни партньори на събитието бяха Българско национално радио, Дарик радио, сп. Капитал, Дневник, mediapool.bg, Успелите и B2B media.

Където се сбъдват мечтите на деца и младежи в неравностойно положение

Всеки може да допринесе за дейността на фондацията и така да създава нови възможности за деца и млади хора в риск. Нуждата от подкрепа е постоянна, защото грижата за децата е целогодишна.

Присъединете се и Вие към мисията на “Сийдър”, където се сбъдват мечтите. www.cedarfoundation.org

Вижте още: