Легенди от световната музикална индустрия пристигат у нас за конференция под патронажа на вицепремиера Мария Габриел

SoAlive 2023 проправя нови пътища за професионалното развитие на артистите от Балканския полуостров

Легенди от световната музикална индустрия пристигат за първи път в България през октомври с покана за участие в мащабната музикална конференция SoAlive 2023. Събитието се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, обявиха организаторите на конференцията.


„За мен е удоволствие да бъда патрон на мащабно събитие като конференцията SoAlive“, коментира Мария Габриел. „Културната дипломация е важен приоритет на външната политика на България. Тя укрепва връзките между народите и взаимното разбирателство. Музикалната конференция SoAlive е още една възможност за дискусия относно стратегии, инициативи и идеи в сферата на културната дипломация. Тя демонстрира силата на музиката и изкуствата и неразделната им роля в създаването на разказ, показващ културното богатството на региони от целия свят“, каза още вицепремиерът и министър на външните работи.

Събитието ще се проведе на 19, 20 и 21 октомври на няколко ключови локации в центъра на София и ще даде възможност на артисти от България и целия Балкански полуостров да се запознаят с ценния опит, информация и знания на повече от 60 ключови фигури от индустрията. В списъка с лектори присъстват представители на големи музикални компании и лейбъли като „Warner Music”, „Ninja Tune”, „Global Records”, експерти от платформите „YouTube“, „Spotify”, а също и организатори на едни от най-големите европейски и международни фестивали – „Mad Cool“, „Live Nation Madrid“ и много други.

Освен лекциите, програмата на събитието предвижда и специална концертна част - „Вечери на изгряващите звезди“, в която избрани групи и изпълнители от Балканския полуостров ще имат възможността да представят своето творчество пред значими хора от световната музикална индустрия.

Основната мисия на конференцията е именно проправянето на нови пътища за реализация пред родните артисти.

Легенди от световната музикална индустрия пристигат у нас за конференция под патронажа на вицепремиера Мария Габриел

„В България не е трудно да достигнеш голяма популярност, но у нас няма много артисти, които пробиват извън границите на страната“, каза Рут Колева. Изпълнителката е основен организатор на SoAlive Music Conference 2023. „Когато подписах с „Warner Music“ преди година, моята най-силна мотивация беше да отворя вратите за международни успехи и за други артисти от България. Тук има много талантливи хора, които заслужават този шанс“, допълни тя.

Събитието е отворено за посетители, като ограничен брой билети за конференцията са вече в продажба. Входът за концертите е свободен, но местата в залите ще бъдат ограничени. Финансирането на проекта е осигурено от Национален фонд „Култура”, Министерство на културата, Министерство на туризма и Музикаутор.

Вижте още: