Възможно ли е устойчиво и зелено бъдеще без бизнеса като двигател на промяната и какво е значението за отделния човек
На 13 и 14 октомври 2021 г. София Тех Парк ще се проведе международният форум MAKING GLOBAL GOALS LOCAL BUSINESS. Представители на българския бизнес и на Глобалния Договор на ООН ще дискутират ролята на бизнеса за устойчивото развитие в национален и международен мащаб.
 
Първият ден на форума е на тема Човешкото измерение на Целите за устойчиво развитие и ролята на бизнеса за просперитета на обществото. Ще бъдат дискутирани обществената информираност за инвестициите на компаниите в КСО. Каква е ролята на бизнеса и медиите в този процес и случва ли се такъв разговор? Участници в разговора ще бъдат Дан Томас, мениджър комуникации на ГД на ООН, Огнян Траянов, председател на Българската Мрежа, Силвия Костова, началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“, Пощенска банка, и Даниела Пеева, председател на Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ).
 
Вторият ден от програмата е посветен на действията на бизнеса за устойчивото развитие в България и философията зад тях (Сесия I) – конкретни политики, насочени към пазара, обществото, околната среда и партньорствата, включително с местните общности. Участници ще са Антонио Хаутл, директор на швейцарската мрежа, Димитър Шумаров, изпълнителен директор на Пощенска банка, Ана Георгиу, Bayer България.
 
Зеленото бъдеще е гореща тема навсякъде и като такава ще бъде застъпена в Сесия II: Иновации и устойчивост за зелено бъдеще. Възможен ли е балансът между привлекателна за инвестиции страна и зелени политики за опазване на околната среда? В разговора ще се включат Димитър Цоцорков, председател на борда на директорите на Асарел-Медет; Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България; Красимир Ненов, изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3.
“Предизвикателствата и възможностите днес са глобални, човечеството е по-свързано от всякога и само заедно можем да се справим с настоящите проблеми и да вървим към прогрес. Събитието MAKING GLOBAL GOALS LOCAL BUSINESS идва да покаже, че в България бизнесът може да носи отговорност и да работи в своя полза, но и в полза на околната среда и обществото”, каза Даринка Георгиева, Изпълнителен директор на Българската мрежа, по повод предстоящия форум и отправи покана за участие към всички заинтересовани страни.
 
Специални гости са Санда Ожиамбо, изпълнителен директор на Глобалния Договор на ООН, Огнян Траянов, председател на Българската мрежа, Антонио Хаутл, директор на швейцарската мрежа, Стив Кензи, съ-председател на съвета на Глобалния договор & директор на мрежата във Великобритания.  
 
Събитието е с предварителна регистрация на mgglbbulgaria.com/, със свободен достъп на медиите.
 
 
Организационни партньори са БДВО, БСК, ГБИТК, СМT, БФБЛ, София Тех Парк.

Вижте още: