Годишните награди на БТППЗа 22-ти път на тържествена церемония бяха връчени Годишните награди на БТПП за постижения в категориите: водещи български фирми в бизнес класацията „Топ 100“; регионална палата; браншова организация; посланик; чуждестранен търговски представител; медия; журналист.

Официални гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и зам.-министърът на икономиката Любен Петров.

По думите на председателя на БТПП Цветан Симеонов е окуражителен фактът, че 2014 г. е била значително по-печеливша за фирмите, намерили място в класацията отново на обективна основа - данните от годишните финансови отчети на компаниите. Класирането е извършено сред общо над 6000 фирми, които произвеждат 81,53% от брутния вътрешен продукт на страната за 2014 г.

Награди получиха фирмите:

СОФТГРУП ООД – Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2014 и 2013“

МАДАРА-ТЕРМ ЕООД - Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2014 г.”

КЦМ ТРЕЙД ООД – Първо място в категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2014 г.“

НУРСАН ОТОМОТИВ ЕООД – Първо място в категория „50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2014 и 2013 г.”

В категория  “ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2014 г. в националните райони награди - Плакет и Грамота получиха:

·        в Северозападен район  -„ОЛИВА“ АД, гр. Кнежа;

·        в Североизточен – „ДЕВЕН“ АД, гр.  Девня ;

·        в Северен – централен – „СТИНГ“ АД, гр. Разград;

·        в Югозападен район – „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Пирдоп;

·        в Югоизточен – „НАФТА ТРЕЙДИНГ“ АД, гр. Бургас;

·        в Южен-централен – „ТЕКЛАС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Кърджали.

Годишните награди на БТППВ категория "Браншова организация" Палатата отличи БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ – ТРУД, ЗДРАВЕ, БЕЗОПАСНОСТ.

В категория "Регионална търговско-промишлена палата/камара" бе наградена ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА КАМАРА – ПЛОВДИВ.

В категория "Посланик" с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота БТПП награди Н. Пр. ЛУИШ ФЕРАШ – управляващ  посолството на Португалската република в България, за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения.

В категория “Чуждестранен търговски представител” отличието получи г-жа Ан ДЬОФУРНИ – търговски аташе на Валонската агенция за износ в Посолството на Кралство Белгия в България за изключителния й принос за активиране на икономическото сътрудничество между България и Кралство Белгия.

В категория „Медия” наградата бе присъдена на ТЕЛЕВИЗИЯ TV+ за обективно представяне ролята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и за редовно излъчване на новини от ежедневната й работа.

В категория „Журналист” за 2015 г. БТПП отличието получи Правда Добрева - журналист в телевизия БНТ2, за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.

За първи път бе връчена награда в категория "Отлично МСП 2015 г." - отличено в партньорство между БТПП и Кофас България -"ВАКУУМ ЕЛ СИСТЕМ" ООД

* b2b Media e медиен партньор на събитието

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...