Общественият борд на TELUS International Europe финансира социални проекти със 74 000 евро Местни здравни, екологични и образователни проекти бяха избрани да получат дарения на обща стойност от 74 000 евро.

Общественият борд на TELUS International Europe (TIE) разпредели 100 000 канадски долара (74 000 евро) между 20 местни фондации на церемония в София. Бордът ще финансира социални проекти на организации с нестопанска цел ежегодно, започвайки от основаването си през 2015 г.

„Беше наистина трудна задача да изберем най-добрите от многото подходящи проекти на толкова уважавани благотворителни организации в цяла България и Румъния. По време на двете ни сесии на гласуване, членовете на Борда прегледаха повече от 150 кандидатури. Това неоспоримо доказва, че неправителствените организации наистина допринасят за положителните социални промени в България и Румъния”, коментира Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Бордът обединява видни обществени лидери и членове на TIE, които всяка година ще вземат решения за това кои благотворителни инициативи ще бъдат финансирани, в зависимост от тяхното влияние за обществото. През 2016 г. селекцията на членовете се спря на 20 кандидатури измежду над 150 разгледани проекта.

„С този проект се опитваме да дадем добър пример и се надяваме на все повече участници с всяко ново издание на инициативата. Стремим се и да намерим точния баланс между теми като околна среда, здравеопазване и образование“ каза Левон Хампарцумян, председател на Обществения борд.“, каза Левон Хампарцумян, председател на Обществения борд.

Общественият борд на TELUS International Europe финансира социални проекти със 74 000 евро Някои от членовете на борда са Магдалена Малеева, основателка на Горичка.бг, Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital и един от основателите на кампанията „Заедно в час“, Нели Радева, основател на Фондацията „И аз мога“. Като основна част от социално отговорната инициатива, TIE работи в партньорство с Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум (БДФ), най-влиятелният представител на неправителствени организации и доброволци в България.

TELUS има 15 Обществени борда, включително четири Обществени борда на TELUS International, които даряват над 4 милиона евро годишно. През 2015 г. TELUS International Europe получи специалната награда ENGAGE за ангажираност на служителите в CSR проект, присъдена от Международния форум на бизнес лидерите за инициативата „Ден на подкрепа на ТЕЛУС”.

За повече информация или за да кандидатствате за финансиране, моля посетете http://about.telus.com/community/en/boards/

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...