Община Костинброд е с най-много инвестиции през 2015Големият победител в церемонията "Инвеститор на годината” е компанията Асарел Медет в пряка конкуренция с дружествата ABB Bulgaria и BHTC.

Най-много инвестиции през 2015 година е успяла да привлече община Костинброд, стана ясно по време на награждаването.

Предишната година министърът на околната среда Ивелина Василева преряза лентата на един от най-големите инвестиционни проекти за България през 2015 година – Водния цикъл на град Костинброд. Ето как общината се оказа първенец по привлечени инвестиции за изтеклата година.

Голяма част от правителството участва в церемонията “Инвеститор на годината” и раздаде отличия. Годишните награди за 2015 г. са организирани от Българската агенция за инвестиции.

“За мен бе чест да наградя победителя, именно в категорията "Инвестиция в разширяване на бизнеса", защото за нас са важни инвеститори,които остават, развиват и разширяват дейността си.”, написа в социалната мрежа икономическият министър Божидар Лукарски.

Вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев връчи наградата "Инвеститор на годината" на шефа на "Асарел - Медет" Лъчезар Цоцорков, заради вложението в болницата в Панагюрище "Асарел Панагюрище Здраве". Цоцорков благодари на екипа на "Асарел" и на правителството заради приетата стратегия за развитие на минната индустрия.

Инвестициите в иновативен бизнес е нещо, с което мерим колко напред отиваме, заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тя връчи награди в категория "Инвестиция в иновативен бизнес” на Уолтопия в конкуренцията на Елдом инвест и PPD Bulgaria. Кунева изтъкна, че ако страната ни не върви напред по отношение на иновациите и знанието, това значи, че няма да може да се пребори за мястото си в Европа, а Европа - за достойното място в света.

Наградите в категория "Инвестиция на зелено" връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Статуетката грабна Woodward Bulgaria.

Отличието за “инвестиция в човешки ресурси” спечели Standard profit Стара Загора, а наградата за “инвестиция в разширяване на бизнес” получи фирмата Kostal Bulgaria.

Плакет за успешен стартъп връчи зам - министърът на иконимиката Любен Петров на "Мелиса Клаймът". Отличието за инвестиция в сливане/придобиване получи от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева Mohawk Industries Inc.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...