Глобалния договор на ООНОгнян Траянов е новият председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Той, както и Националният съвет (НС), бяха избрани от Общото събрание на организацията. Членове на Националния съвет са компаниите Овергаз Инк., Софарма АД, КонтурГлобал Марица Изток 3, ТехноЛогика ЕАД, Девня Цимент АД, Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Висше училище за застраховане и финанси.
Г-н Траянов е собственик и изпълнителен директор на софтуерната компания ТехноЛогика и един от съоснователите на Българската мрежа.  През последните 5 години като член на НС , той активно работи за изграждането на организацията, консолидирането на желанията и вижданията на членовете й и дефинирането на нейните стратегически цели и проекти.

„Визията ми за развитието на Българската мрежа на ГД на ООН е тя да продължи да бъде не само ретранслатор на принципите на Глобалния договор, а творчески да ги адаптира към нуждите на нашето общество. Ние няма да се съсредоточаваме върху това да сме представител на България в Глобалния договор, а ще бъдем част от него и ще споделяме своите добри практики. Българската мрежа доби идентичност чрез своите проекти – значими, силни и разпознаваеми. Колективните ни проекти създават добавена стойност за компаниите и техните служители и ние ще продължим да ги развиваме.“, каза Огнян Траянов след избора му за председател.

    Българската мрежа обединява 28 члена, които създават колективни проекти с обществена значимост и имат положителен ефект върху устойчивото развитие на бизнеса и обществото. Проектите и инициативите, които се реализират към настоящия момент са „Гордея се с труда на моите родители“, „Стаж@bg“, Световен ден на околната среда и „Отговорният избор“.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...